USD
EURO
ALTIN

Bozova muhtarları derneği kuruldu

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova Muhtarlar derneği üyesi olan bazı muhtarlar Bozova Muhtarlar Derneğinden istifa ederek Bozova Muhtarları derneğini kurdular. Yeni kurulan Bozova muhtarları Derneği geçtiğimiz günlerde Bozova Kaymakamlığı yazı İşleri Müdürü Ahmet Kara’dan Dernek ile ilgili kuruluş belgesini de aldılar. Yeni kurulan dernek önümüzdeki günlerde yapacağı kongre ile başkanını da seçmiş olacaklar. Dernek ile ilgili […]

Bozova muhtarları derneği kuruldu
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova Muhtarlar derneği üyesi olan bazı muhtarlar Bozova Muhtarlar Derneğinden istifa ederek Bozova Muhtarları derneğini kurdular. Yeni kurulan Bozova muhtarları Derneği geçtiğimiz günlerde Bozova Kaymakamlığı yazı İşleri Müdürü Ahmet Kara’dan Dernek ile ilgili kuruluş belgesini de aldılar. Yeni kurulan dernek önümüzdeki günlerde yapacağı kongre ile başkanını da seçmiş olacaklar. Dernek ile ilgili olarak yapılan açıklamada, ‘ Bozova Muhtarlar(ı) Derneği Adlı yeni Derneğimizi hayırlısıyla kurduk. Yıllarca üyesi olduğumuz Bozova Muhtarlar Derneği’nden topluca istifa ediyoruz. Daha önce üyesi olduğumuz derneğin kuruluş amacından uzaklaştığından dolayı üyelerinin talepleriyle hiç bir ilgisi olmayacak bir şekilde yakışıksız ve işlevsiz hale gelmiş olduğunu fark etmemiz üzerine bu konuda oldukça hassas olan diğer arkadaşlarımızla birlikte bu Dernekten istifa edip Bozova’nın mevcut seçilmiş ve geçmişte muhtarlık yapmış tüm Muhtarlarının, belgelerini ibraz etmeleri halinde üye olabileceği gerçek muhtarlar derneğini kurmaya karar verdik. Kurduğumuz Derneğimizin, istifa ettiğimiz eski dernek ile farkı sadece (ı) harfi değildir. Bu bağlamda Derneğimizi kurarken şu ilkelerimizi de baştan belirledik:

1) Derneğimiz sadece mahalle sorunlarını çözmek üzere üye olan Muhtarlarımızın taleplerini, bunun STK’ların asıl görevi olduğu bilinciyle, karar mekanizmalarına yansıtacağız

2) Derneğe Üye olma Muhtarlık yapmış olma/yapma şartına bağlı olacak. Yani ya geçmişte seçimle gelip giden yada halen bu görevi ifa eden Muhtarlarımız, ilgili belgelerini ibraz etmeleri halinde derneğimize üye olabilecekler Dolayısıyla seçilmeyen hiçbir vatandaş Derneğe üye olarak kaydedilmeyecek.

3) Dernek üyelerimizin hiçbirisi kişisel egosunu tatmin etme derdinde olunmayacak Dernek Başkanlığına etik olarak talip olmayacak, Başkan, Demokratik olarak yapılacak seçim sonucunda, sadece Muhtar olan arkadaşlarımızın kendisine görev tevdi etmesi ile belirlenecek ve seçilen arkadaşımızın derneği amacı dışında kullanmaya çalıştığının anlaşılması üzerine bu arkadaşımız bizzat kendisi, herhangi bir uyarıya bile gerek kalmaksızın hem Başkanlıktan çekilecek hem de Üyelikten istifa edecek.

İşte farkımız budur. Yolumuz ve bahtımız açık olsun. Bizimle yol yürümek isteyen tüm muhtarlarımızı bekliyoruz.Yeni Bozova Muhtarları Derneği Yönetim kurulu..

FACEBOOK YORUMLARI