USD
EURO
ALTIN

Bozova MHP İlçe Başkanı Remzi Özaydın;‘madde bağımlığına hayır’

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde madde bağımlığı her geçen gün artarak devam ediyor. Madde bağımlığı ile ilgili olarak ciddi önlemler alınmazsa sonu hüsranla bitecek. Ölümlerle sonuçlanacak. Başta uyuşturucu madde olmak üzere uçucu madde kullanımı da yaygın hale geldiği öğrenildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Milliyetçi Hareket […]

Bozova MHP İlçe Başkanı Remzi Özaydın;‘madde bağımlığına hayır’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde madde bağımlığı her geçen gün artarak devam ediyor. Madde bağımlığı ile ilgili olarak ciddi önlemler alınmazsa sonu hüsranla bitecek. Ölümlerle sonuçlanacak. Başta uyuşturucu madde olmak üzere uçucu madde kullanımı da yaygın hale geldiği öğrenildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Remzi Özaydın, ‘uyuşturucu madde ile ilgili mücadele sadece emniyet ekipleri ile çözümlenecek bir sorun değildir. Madde bağımlığı için başta aileler eğitilmelidir. Ailelerin yanı sıra çocuklar gençler ve orta yaş grubu vatandaşlara da gerekli eğitim verilmelidir. Uyuşturucu madde kullanımının önüne geçmek içinde uyuşturucu satıcılarına da sıkı bir denetim yapılmalıdır. Bunun içinde emniyet birimleri gerek kent merkezinde gerekse kırsal alanlardaki satıcıları yakalayıp uyuşturucu madde satanların önüne geçmelidir’ dedi.

YETKİLİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Toplum olarak madde kullanımının önüne geçilmediği takdirde Bozova ilçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerdeki gençler de zehir tacirlerin kucağına atılacağı unutulmamalıdır. Açıklamasında bulunan Bozova Milliyetçi Hareket Partisi İlçe başkanı Remzi Özaydın ‘başta madde kullanımının önüne geçmek için öncelikle aileye verilecek eğitimlerle birlikte tüm okullarda da bununla ilgili eğitimler verilmelidir. Bunun için başta tüm kurumlar olmak üzere STK’lar siyasi partiler emniyet güçleri ve ailelere büyük sorumluluklar düşmektedir. Madde bağımlığının yanı sıra uçucu madde kullanımı ile ilgili olarakta sıkı denetimler yapılmalıdır. Küçük yaştaki çocuklara bakkal ve marketlerde satışlar yasaklanmalıdır. Bunun yanı sıra aileler sürekli olarak çocuklarını gözetim altında tutmalıdırlar. Hepimizin kanayan yarası olan madde bağımlılığı ve uçucu madde bağımlılığı el birliği ile önlemledir. Son 15 gün içinde iki gencimizi uçucu maddeden dolayı kayıp ettik. Hayatlarını kaybeden bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Onun için hiç kimse demesin benim sorunum değildir. Bu sorun bireysel sorudan çok toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Onun için bir an önce gerek uygulamalarla gerekse sıkı denetimlerle önlemek mümkündür’ dedi. Öte yandan yaşamlarını kaybeden çocukların aileleri de adeta yıkılırlarken, sorunun çözümlenmesi ve madde bağımlığı ve uçucu madde bağımlığın önüne geçmek içinde harekete geçilmesini istedikleri öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI