USD
EURO
ALTIN

Bozova eğitime hazır

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Eğitime verilen aranın ardında bu yıl ilk kez okula başlayacak öğrencilerin yanı sıra okullarında üç aylık bir tatilin ardında yeniden okullarına merhaba diyecek olan binlerce öğrenci ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte bu yıl ilk kez okula başlayan minik öğrenciler okula uyum için geçtiğimiz hafta başında okulla başlamışlardı. Okula […]

Bozova eğitime hazır
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Eğitime verilen aranın ardında bu yıl ilk kez okula başlayacak öğrencilerin yanı sıra okullarında üç aylık bir tatilin ardında yeniden okullarına merhaba diyecek olan binlerce öğrenci ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte bu yıl ilk kez okula başlayan minik öğrenciler okula uyum için geçtiğimiz hafta başında okulla başlamışlardı. Okula yeni başlayan öğrencilerle birlikte eğitim öğretim yılı bugün start alacak. Öğrenciler kadar bu yıl ilk kez ataması yapılan öğretmenlerde ders başı yapacaklar. Yeni eğitim öğretim yılında başarılı bir dönem geçirmek adına tüm eğitimciler kadar öğrencilerde okula merhaba diyecekler.

EĞİTİMCİLERDEN UYARI

Bu yıl ilk kez okula merhaba diyecek olan öğrencilerin yanı sıra okullarında üç aydır uzak kalan ve bugün ders başı yapacak öğrencileri uyarılarda bulunan eğitimciler, ‘ başarılı bir eğitim yılı geçirmeleri için öğrenciler dersleri ders saatlerinin yanı sıra verilen dersleri evlerinde de tekrar etmeleri gerekmektedir. Öğrenciler kadar öğrenci velilerine de büyük görevler düşmektedir. Öğrencilerin başarısı için sürekli olarak öğrencileri okulda ve evde takip etmeleri gerekmektedir. Eğitim sadece ders saatlerinde verilmemektedir. Dersler okul dışında da evde de devam ettirilmesi gerekmektedir. Tüm öğrencilerin başarılı olmaları için biz eğitimciler kadar ailelere de büyük görevler düşmektedir. Onun için üçlü ve güçlü bir rehberlikle eğitim sorunu çözümlenebilir. Hiçbir öğrenci başarısız değildir. Öğrenciye verilen özgüven ve destekle öğrenci istediği başarıyı elde edebilme özelliğine sahiptir. Onun için öğrenciyi sadece okula göndermekle bitmiyor. Öğrenci okul kadar evde de derslerine dikkat etmesi gerekmektedir. Onun için öğrenci her zaman takip edilmeli ve gerekli destekler verilmelidir’ dediler.

EĞİTİM HEYECANI BUGÜN BAŞLIYOR

Bu yıl ilk kez okul öncesi ve okula başlayacak olan öğrenciler kadar orta ve lise birinci sınıflara başlayacak olan öğrencilerin kısa sürede okula uyum sağlamaları ve arkadaşları ile motive olmaları için okul başlangıcında tüm destekler ve tedbirler alınması gerekiyor. Öğrenci ilk kez başladığı okuluna ve arkadaşlarına uyum sağlaması zaman almaması ve arkadaşları ile kısa sürede uyum içinde derslerine motive olması içinde gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

OKUL ÇEVRELERİNE GÜVENLİK SAĞLANACAK

Okul içi ve çevresinde öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için kent merkezindeki okullara emniyet güçleri kırsalda ise jandarma ekipleri tüm önlemleri alacağı öğrenildi. Öğrencilerin her türlü olumsuzluklara karşı okul içinde okul idaresi okul bahçesi ve çevresinde de güvenlik güçleri özverili bir şekilde görev yapacaklar. Öğrenciler okullarına ve evlerine güvenli bir şekilde gidip gelmeleri sağlamak emniyet güçlerine büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

FACEBOOK YORUMLARI