USD
EURO
ALTIN

Bozova beşik gibi sallandı

Abdullah POLAT BOZOVA- Geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 14:07 merkez üssü Adıyaman Samsat ilçesinde 5.5 şiddetinde deprem yaşandı. İlçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde de yaşanan depremde çok sayıda ev ve işyeri hasar görürken, can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Samsat ilçesinde yaşanan deprem Bozova ilçesi başta olmak üzere Şanlıurfa kent merkezi ve diğer ilçe ve […]

Bozova beşik gibi sallandı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Geçtiğimiz hafta Perşembe günü saat 14:07 merkez üssü Adıyaman Samsat ilçesinde 5.5 şiddetinde deprem yaşandı. İlçe merkezi başta olmak üzere kırsal mahallelerde de yaşanan depremde çok sayıda ev ve işyeri hasar görürken, can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Samsat ilçesinde yaşanan deprem Bozova ilçesi başta olmak üzere Şanlıurfa kent merkezi ve diğer ilçe ve illerde de hissedildiği öğrenildi. Bozova ilçe merkezinde hissedilen depremle birlikte esnaf ve kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan memurlar panikle kendilerini dışarı attıkları öğrenilirken, depremde en fazla hasarın Bozova kent merkezine bağlı Arıkök mahallesinde 5 evin hasar görmesi ve birkaç vatandaşın hafif yaralandıkları görüldü. Arıkök mahallesinde yaşanan deprem sonrasında olay yerine Bozova Kaymakamlığına vekaleten bakan Hilvan Kaymakamı Eyyüp Özdemir, Bozova Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Müslüm Turgut, Bozova Jandarma Alay Komutanı Ali Abbas Eyyüpoğlu, Bozova İlçe Emniyet Müdürü Emin Olgun, Bozova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Veysel Can, Kızılay Bozova Şube Başkanı Onur Gül, Bozova Ziraat Oda Başkanı ve Arıkök Mahalle Muhtarı Suphi Aksoy ve Afad ekipleri incelemelerde bulundular. Arıkök Mahallesinde evleri hasar gören Fevzi Kara, Mehmet Emin Aslan,Yasin Kara, Aziz Polat ve Farız Polat’ın evlerinde yapılan incelemeler sonrasında Afad tarafından mağdur olmamaları için çadır kurdukları görülürken, ihtiyaçların karşılanması içinde  Kaymakam Eyyüp Özdemir’in talimatları ile Vakıf aracılığıyla bin Tl nakdi yardım ve diğer ihtiyaçlar içinde gıda ve temizlik maddeleri verildiği öğrenildi.

VATANDAŞLAR KORKUYLA GECEYİ GEÇİRDİLER

Merkez üssü Adıyaman Samsat ilçesinde geçtiğimiz Perşembe günü ard arda gelen depremle Bozova kent merkezi ve kırsal mahallelerinde de sık sık hissedildi. Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal mahallerdeki vatandaşlar geceyi korku içende geçirirlerken, gece saat 02.10’da yine depremin yaşandığı görüldü. Sabaha kadar deprem korkusu ile geceyi geçiren vatandaşlar gün yüzünün ağarması ile birlikte rahat bir nefes aldıkları da öğrenildi.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI