USD
EURO
ALTIN

Bozova Belediyesi ilaçlama ekibi bayramda da görevdeydi

Bozova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Önce Halk Sağlığı sloganıyla kent merkezi başta olmak üzere tüm kırsal alanlardaki yerleşim yerlerinde karasinek ve sivrisinek ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Temizlik İşleri Müdürlüğü vatandaşlardan gelen ilaçlamanın yetersiz ve yapılmadığı söylentilerine karşın yaptığı açıklamada, ‘ belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri günlük belirlenen tüm yerleşim yerlerine ilaçlama çalışmalarını […]

Bozova Belediyesi ilaçlama ekibi bayramda da görevdeydi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Bozova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Önce Halk Sağlığı sloganıyla kent merkezi başta olmak üzere tüm kırsal alanlardaki yerleşim yerlerinde karasinek ve sivrisinek ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir.
  • Temizlik İşleri Müdürlüğü vatandaşlardan gelen ilaçlamanın yetersiz ve yapılmadığı söylentilerine karşın yaptığı açıklamada, ‘ belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ilaçlama ekipleri günlük belirlenen tüm yerleşim yerlerine ilaçlama çalışmalarını yapmaktadırlar. Ancak coğrafi olarak ilçemiz büyük bir alana sahip olması ve tarımsal alanların göz önünde bulundurularak, yapılan ilaçlamalar sadece yerleşim yerlerinde yapılmaktadır. Ancak tarım arazilerinde yaşayan sivrisinekler akşam saatlerinde oluşan rüzgarla birlikte yerleşim alanlarına taşınmakta ve yaşamlarını sürdürmektedir. Onun içinde ilaçlama yapılmadığı belirtilmektedir. Oysaki ilaçlama çalışmalarımız tüm yerleşim yerlerinde belirlenen zamanda yapılmaktadır’ denildi.

 

Abdurahim Altun

BOZOVA- “Önce Halk Sağlığı” sloganıyla kent genelinde dezenfeksiyon çalışmalarını sürdüren Bozova Belediyesi , Kurban Bayramı’nın son gününde de çöp konteynerlerini, kurban satış alanlarını dezenfekte etti.Pandemi sürecinden dolayı vatandaşların sağlığını ön planda tutan Bozova Belediyesi  Kurban Bayramının dördüncü ve son gününde de dezenfekte çalışmalarını sürdürdü.İlaçlama ekibi, kurban kesim alanı olarak belirlenen tüm alanlardaki mazgallar, su giderleri, çöp konteynerlerini, ve kurban atıklarının toplanacağı römorkların tamamının ilaçlayarak hijyenik hale getirdi.

VEKTÖRLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI DA ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Bozova Belediyesi ekipleri ayrıca Bozova kent merkezi ve kırsal mahallerdeki; dere yatakları, rögarlar, fosseptik çukurlar, yağmur suyu kanalları, su birikintilerini düzenli olarak ilaçlıyor. çalışmalarını titizlikle sürdüren Bozova Belediyesi, düzenli olarak alan taraması yaparak vektörle mücadelesini kararlıkla sürdürüyor. Ayrıca Halkın Kara sinek ve sivrisinek ilaçlamalarının yetersiz olduğu haberlerini de doğru bulmadığını belirten Bozova Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ilçemiz coğrafi yapısı olarak geniş bir alana sahiptir. Ekiplerimiz her gün belirlenen güzergahlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürmektedirler. Hava sıcaklıkları ve bölgemizin tarımsal alana sahip olması nedeniyle de kırsal mahallelerde yapılan ilaçlamalar titizlikle yapılmaktadır. İlaçlama güzergahları ve alanları dışında da sivrisinekler oluşumu yaşanmaktadır. Her ne kadar vatandaşlarımız ilaçlamayı yetersiz bulsalar da ekiplerimiz tüm yaşam alanlarında ilaçlamalarını yapmaktadırlar. Ancak tarım arazilerinde yaşayan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına gelen sivrisineklerle ilgili önlem alma şansımız bulunmamaktadır. Haftanın 7 günü özellikle hemen hemen tüm yerleşim yerlerinde ilaçlama çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir’ denildi.

FACEBOOK YORUMLARI