USD
EURO
ALTIN

Belediyelere yeni model

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- 24 Haziran genel seçimler ile birlikte Türkiye yeni bir model ve sisteme geçti. Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bir çok alanda yeni model ve sistemler tek tek devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti 6. Olağan kongresi sonrasında yerel yönetimlerde büyük revizyon ve değişikliklere gidilmesi bekleniliyor. Yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte belediyeler başta […]

Belediyelere yeni model
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- 24 Haziran genel seçimler ile birlikte Türkiye yeni bir model ve sisteme geçti. Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere bir çok alanda yeni model ve sistemler tek tek devreye giriyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti 6. Olağan kongresi sonrasında yerel yönetimlerde büyük revizyon ve değişikliklere gidilmesi bekleniliyor. Yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte belediyeler başta mali kaynaklar başta olmak üzere yönetimde de büyük değişiklikler olması bekleniliyor. AK Parti Genel Merkezi Yerel yönetimler tarafından yapılacak yerel seçimler sonrasında belediyelerin kaynaklarını güçlendirmek ve kaynakların doğru bir şekilde kullanılması içinde hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi Cumhurbaşkanı ile gelen cumhurbaşkanı ile gidecek projesi yerelde uygulanacak.

BELEDİYE KAYNAKLARI DAHA SIKI KORUNACAK

Yeni sistem ile birlikte Belediye Başkanı seçilen başkan ve ekibi görevi bittiğinde tüm ekibi ile birlikte gelip ekibi ile gidecek. Belediye başkanları ve üst düzey yöneticiler, görevleri bittiğinde sadece başkan gitmeyecek başkanla gelen başkanla birlikte görevi sona erecek. Yerel seçimler sonrasında belediyeye gelen her kuruşun doğru bir şekilde kullanılması içinde mali kaynaklar kuruşu kuruşuna denetlenecek. Gönderilen her kuruşun hizmet için kullanılması takip edilecek. Belediye kaynakları hizmet dışında hiçbir şekilde kullanılmayacak. Belediye başkanı ve mali kaynaklar sürekli olarak denetlenecek. Belediye başkanları daha verimli ve hızlı çalışacak. Onun içinde belediye başkanları hizmet noktasında sürekli olarak ekibini daha da güçlendirecek. 5 yıl boyunca sadece koltuk sevdalısı olunmayacak. Belediyenin tüm birimleri hizmet için çalışacak. Belediyenin kapısı sürekli olarak halka açık olacak. Halk tüm sorunlarını kolaylıkla belediyeye giderek anlatacak ve kısa sürede çözüme kavuşturulacak.

FACEBOOK YORUMLARI