USD
EURO
ALTIN

Belediye meclis üyelerinin görevi ne

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- 2014 Yerel seçimlerinde Bozova Belediye Meclisine seçilen İktidar Parti AK Parti 11 meclis üyesi bugüne kadar Bozova İlçesi için kaç proje hazırlayıp Belediye Meclisine ya da Büyükşehir Belediye meclisine taşıdılar. AK Partiden seçilen 11 Belediye Meclisi tüm yetki ellerinde olmasına rağmen bugüne kadar Bozova İlçesinin kaderini değiştirmek, ekonomik ve sosyal olarak hangi […]

Belediye meclis üyelerinin görevi ne
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- 2014 Yerel seçimlerinde Bozova Belediye Meclisine seçilen İktidar Parti AK Parti 11 meclis üyesi bugüne kadar Bozova İlçesi için kaç proje hazırlayıp Belediye Meclisine ya da Büyükşehir Belediye meclisine taşıdılar. AK Partiden seçilen 11 Belediye Meclisi tüm yetki ellerinde olmasına rağmen bugüne kadar Bozova İlçesinin kaderini değiştirmek, ekonomik ve sosyal olarak hangi projelere imza attılar. Belediye Meclis üyesi nasıl ki genel seçimlerinde halkın oylarını alarak TBMM’de milletin vekili olarak görev alıyorlarsa Belediye Meclis üyeleri de aynı görevi yapmalıdırlar.

NEDEN BİRLİK BERABERLİK YOK

Bozova Belediye Meclis üyesi olarak AK Partiden Belediye Meclis üyesi seçilen 11 meclis üyesi hangi gün bir araya gelerek Bozova’nın kalkınması için proje hazırlayıp Belediye meclisine taşıdılar. Hangi gün İlçe başkanın başkanlığında halk ile toplantı yapıp halkın sorunlarını dinlediler. 2014 yılında seçilen Belediye meclis üyeleri nerede Belediye Meclis üyeleri parası az olduğu halde sorumluluğu fazla siyasi bir görevdir. Bu nedenle seçilmeden önce gönüllük esasına seçildikten sonra ise sorumluluk hukuki esaslara dayanır. Belediye meclisine seçilen üyeler zamanlarının önemli bir kısmını hizmete ayırmaları gerekiyor. Bugüne kadar Belediye meclis üyeleri hangi gün birlikte hareket ederek hizmet için çalıştılar. Şahsi olarak veya ferdi olarak hareket etmek yerine birlikte hareket edilmesi gerekmiyor mu .Partilerin listesinde aday olan Belediye meclis üyeleri ilgili partinin ilçe başkanlığının tüzel kişiliğine karşı sorumlu oldukları gibi Kanun, Yönetmenlik,tüzük gibi hukuki düzenlemelere de tabidirler. Belediye meclis üyeleri bilgi,beceri,eğitim ve yeteneği ile yararlı faaliyet gösterecek bir listedir. Partiye bağlılık,dürüstlük ve kişilik konusunda toplumda nezdinde sorunlu olmamaları gerekir.

BELEDİYE MECLİS ÜYELEĞİ BİR KAMU GÖREVİDİR

Belediye meclis üyeliği bir kamu görevidir. Siyasi partileri mecliste temsil etmek için seçilirler. Parası az, sorumluluğu fazla siyasi bir görevdir. Bu nedenle seçilmeden önce gönüllük esasına,seçildikten sonra ise sorumluluk hukuki esaslara dayanır. Görev süresi beş yıldır. Süre bitiminde tekrar aday olmak mümkündür. Muhalefet belediye meclis üyeleri ağırlıklı olarak denetim görevi yaparak,belediye yönetimlerinin hata yapmalarını engeller, ya da yapılmış bir hata varsa ortaya çıkarmaya çalışırlar. Belediye meclis üyeliğine seçilen kişi ihale alamaz veya birinci derecede ki akrabalarına ihaleyi veremez. Belediye meclis üyelerinin görevleri bittikten bir yıla kadar da ihale alamaz. Belediye meclis üyeleri belediyeye alınacak işçi alımlarına bile karışması doğru değildir. Belediye meclis üyeleri iş-kurdan alınacak işçilerin listesini yaparak belediye başkanına sunması bile yanlıştır. Belediye meclis üyeleri tüm vatandaşların haklarını hukuklarını korumakla yükümlü olması gerekiyor. Belediye meclis üyeleri ilçeye yapılacak tüm hizmetlerin eşit bir şekilde dağıtılması için öncülük etmesi gerekiyor.

FACEBOOK YORUMLARI