USD
EURO
ALTIN

Baziki ovasında tütün yetiştiriliyor

Türkiye genelinde Başta Ege olmak üzere Doğu Karadeniz, Güneydoğuda Adıyaman ve çevresinde yetiştirilen tütün Bozova Baziki ovasında da yetiştirilmeye başlandı. Baziki ovasında ilk kez ekimi yapılan tütün bölgenin coğrafik yapısına göre iyi ürün vereceğine dikkat çekildi.   Abdurrahim ALTUN BOZOVA- Türkiye coğrafi konumu ve sahip olduğu coğrafi özellikleri ile birçok tarım ürününün yetişmesi için uygun […]

Baziki ovasında tütün yetiştiriliyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Türkiye genelinde Başta Ege olmak üzere Doğu Karadeniz, Güneydoğuda Adıyaman ve çevresinde yetiştirilen tütün Bozova Baziki ovasında da yetiştirilmeye başlandı. Baziki ovasında ilk kez ekimi yapılan tütün bölgenin coğrafik yapısına göre iyi ürün vereceğine dikkat çekildi.

 

Abdurrahim ALTUN

BOZOVA- Türkiye coğrafi konumu ve sahip olduğu coğrafi özellikleri ile birçok tarım ürününün yetişmesi için uygun ortam sağlamaktadır. Yetişme koşulları açısından fazla seçici olmayan ve Türkiye şartlarına çok iyi adapte olup geniş alanlara yayılan tütün de bunlardan birisidir. İnsan sağlığına olan zararları her geçen gün tartışılmakla birlikte, ülke ekonomisine olan katkısı ve sağladığı istihdam olanakları ile tütün Türkiye için hala önemli bir tarım ürünü olma özelliğini sürdürmektedir. Son yıllarda tütün ve tütün mamulleri ile ilgili köklü değişiklikler yaşanmıştır. Özellikle 2002 yılında yürürlüğe giren yasa ile birlikte tütün tarımında ciddi düşüşler görülmüştür. Bunun sonucunda Şark tütünleri ile dünya üretiminde önemli bir yere sahip olan Türkiye bu konumunu kaybetmiş ve 2014 yılında 74,696 ton üretimle 16. sırada yer almıştır. Ege ve Doğu Karadeniz ve Adıyaman  il ve çevrelerinde yetiştirilen tütün Bozova Baziki ovasında yetiştirilmeye başlandı. Bu yıl ilk kez ovada ekimi yapılan tütününde yüksek rekolte beklendiği belirtildi. Baziki ovasında her geçen gün ürün deseninde çeşitlilik giderek artmaktadır. En son olarak ovada yetiştirilen tütün ile birlikte ovada ürün deseni her geçen gün yenileri ekleniliyor.

 

FACEBOOK YORUMLARI