USD
EURO
ALTIN

Başkan Eyyüpoğlu: yerli tohum kullanın

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Ulusal Mısır Tarla Günü’ne katıldı. Eyyüpoğlu yaptığı konuşmada ‘Milli Tarıma’ dikkat çekerek gelecek nesillerin sağlığı için çiftçilere yerli ve milli tohum kullanması önerisinde bulundu.GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirilen yerli mısır tohumu çeşitlerinin tanıtıldığı ‘Ulusal Mısır Tarla Günü’ düzenlendi. Tarla gününe katılan Şanlıurfa […]

Başkan Eyyüpoğlu: yerli tohum kullanın
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Ulusal Mısır Tarla Günü’ne katıldı. Eyyüpoğlu yaptığı konuşmada ‘Milli Tarıma’ dikkat çekerek gelecek nesillerin sağlığı için çiftçilere yerli ve milli tohum kullanması önerisinde bulundu.GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu Araştırma Enstitüleri tarafından geliştirilen yerli mısır tohumu çeşitlerinin tanıtıldığı ‘Ulusal Mısır Tarla Günü’ düzenlendi. Tarla gününe katılan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Milli tarım ve yerli tohum kullanımına dikkat çekerek çiftçilere yerli ve milli tohum kullanmalarını önerdi.İlk olarak 2000 yılında 9 bin ton rekolte ile Şanlıurfa’da mısır üretiminin başladığını bugün ise 650 Bin Ton mısır ürettiklerini belirten Eyyüpoğlu ‘Ulusal Mısır Tarla Günü’ ile Şanlıurfa çiftçisi için Mısırın önemi giderek artmaktadır. Bölgede bugün en fazla mısır üreten üçüncü iliz. 2000 yılında Şanlıurfa’da mısır üretimi 9 Bin ton iken, 2013 yılında 650 Bin ton’a ulaşmıştır. Bu başarıyı yakalamak elbette kolay olmadı başta Allahın bereketi, hükümetimizin desteği ve çiftçimizin alın teri ile mısırın üretimi giderek artmaktadır.’ Dedi.

TOPRAK KADAR TOHUM DA ÖNEMLİeyyupoglu

Tohum araştırma ve geliştirmenin önemine dikkat çeken Eyyüpoğlu, ‘Yani artık toprak kadar tohumun da önemli olduğunu iyi biliyoruz. Şanlıurfa çok verimli toprağa, güzel güneşe ve suya sahip yani daha fazla ürün için her şey var.Ancak bunun için tohumun da çok önemli olduğunun farkındayız. GAP TEAM’ın yaptığı araştırmalar ve çalışmalar sonucunda elde edilen tohumun sonuçlarını bugün burada görüyoruz. Sonuçlar başarılı. Bu yüzden ithal tohum yerine her zaman yerli tohumu çiftçilerimize öneriyorum. ‘ dedi.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN YERLİ TOHUM

Başkan Eyyüpoğlu yerli tohumun insan sağlı için önemine de vurgu yaptı. “Bölgede faaliyet gösteren uluslararası tohum firmalarına karşı hem verim hem de insanlarımızın sağlığı için yerli tohumun daha iyi olacağı inanıyoruz. Çiftçilerimize Öneriyoruz.”

FACEBOOK YORUMLARI