USD
EURO
ALTIN

Balıkçılara tekne desteği

Bozova ilçe genelinde Balıkçılıkla uğraşan Balıkçılara tekne ve tekne motoru desteği sağlandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde tekne dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Akın Oruç başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Abdüsselam Öncü ve diğer kurum amirleri katıldı.   Fuat ARSLAN GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Bozova ilçesinde Su Ürünleri Avcılığının Alt Yapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 16 adet […]

Balıkçılara tekne desteği
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Bozova ilçe genelinde Balıkçılıkla uğraşan Balıkçılara tekne ve tekne motoru desteği sağlandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde tekne dağıtım törenine İlçe Kaymakamı Akın Oruç başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Abdüsselam Öncü ve diğer kurum amirleri katıldı.

 

Fuat ARSLAN

GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca desteklenen Bozova ilçesinde Su Ürünleri Avcılığının Alt Yapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 16 adet 450 cm uzunluğunda balıkçı teknesi ve 16 adet 20 HP , 4 zamanlı tekne motorunun resmi olarak dağıtımını gerçekleştirildi. Üretim artsın, balıkçılığın gelişmesi açısından 900.000 Tl bütçeli bu projeye ilçe kaymakamı Akın Oruç,GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ Başkanı Mehmet Açıkgöz,GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ Bölge Müdürü Hasan Ķılıç, Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Su Ürünleri Kooperatif Başkanları Kemal Akbulut, Halil Karataş, Kadir Durmazoğlu,Bozova İlce Tarım ve Orman Müdürü Faruk Çetiner,Bozova Tkk Müdürümüz İsrafil Ersöz projele destek verdikleri öğrenildi.

BALIKÇILARA TAM DESTEK

1990 Yılında Atatürk Baraj Gölü’nde su tutulması birlikte yöre halkı balıkçılığı kendine bir gelir kapısı olarak görmeye başlamıştır. 30 yıl içerisinde Bozova ilçesinde 2 adet su ürünleri kooperatifi kurulmuş ve bu kooperatiflere üye 28 balıkçı , balıkçılık yaparak ilçemiz ve ilimiz ekonomisine katkılar sunmaktadır. Her iki kooperatifin toplanma avlanma sahası alanı 110.000 dekarlık alandır. Atatürk Baraj Gölü’nde ekonomik değere sahip yaklaşık 10 tür balığı yakalayarak toptan ve perakende balık satış yerlerine satmaktadırlar. Bu balıkçılar, dar gelirli vatandaşlarımız olup, balıkçılığın dışında ikinci bir işleri bulunmamaktadır. Bu proje ile özellikle su ürünleri avcılığı yapan ve Tarım ve Orman Bakanlığı SUBİS( Su Ürünleri Bilgi Sistemi)’e kayıtlı ancak teknesi eski, yamalı, kırık olan balıkçılarımızı belirleyip balıkçı filosunu yenilemek kaydıyla 16 balıkçımıza , 16 yeni balıkçı teknesi(450 cm uzunluğunda fiber tekne) ve teknelere uyumlu16 adet tekne motoru( 20 HP 4 zamanlı 2 silindir) almayı hedeflemekteyiz. Böylelikle, zor şartlar altında yapılan su ürünleri avcılığını kolaylaştırıp, gelir seviyelerini de artırmayı hedeflemekteyiz. Teknesi ve motoru yenilenen balıkçı, dalgalara karşı daha da direnç kazanarak daha önce ağ atamadığı bölgelere, yerlere yeni tekne ve motor ile erişimini kolaylaştıracaktır. Projenin %70’ini GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteklemekte, %30’nu ise kooperatif üyesi olan SUBİS’e kayıtlı 16 balıkçı tarafından karşılanmaktadır.

SU ÜRÜNLERİ DESTEĞİ ARTIRILACAK

Bozova ilçe genelinde 16 balıkçıya tekne ve tekne motoru dağıtımı töreninde bir açıklama yapan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, ‘ Su ürünlerini ilçemizde geliştirmek ve kalkındırma adına başta İlçe Kaymakamımız Akın Oruç olmak üzere Belediye Başkanımız Suphi Aksoy ve özellikle her zaman desteklerini esirgemeyen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı ve Müdürlerine ve diğer kurum amirlerimize şahsım ve tüm balıkçı kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. İlçemizde balıkçılıkla geçimlerini sağlayan balıkçılarımıza her türlü kolaylığın ve desteğin sağlanması adına gerek kurum olarak gerekse şahsım olarak her türlü girişimlerde bulunuyoruz. Bugün burada balıkçı kardeşlerimize vermiş olduğumuz tekne ve tekne motorları kendilerine hayırlı olsun diliyorum. Ayrıca düzenlediğimiz tekne dağıtım töreninde bizleri onurlandıran ve yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Akın Oruç başta olmak üzere Belediye Başkan Yardımcımız Abdüsselam Öncü, GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ Başkanı Mehmet Açıkgöz,GAP BÖLGE KALKINMA İDARESİ Bölge Müdürü Hasan Ķılıç, Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, Su Ürünleri Kooperatif Başkanları Kemal Akbulut, Halil Karataş, Kadir Durmazoğlu,Bozova İlce Tarım ve Orman Müdürü Faruk Çetiner,Bozova Tkk Müdürümüz İsrafil Ersöz’e ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI