USD
EURO
ALTIN

Balık yetiştiricileri destek istiyor

ÖZEL HABER BOZOVA- Yıllık 450 bin ton balık üretimine sahip olan Emrah Kaymaz, Yaslıca ve Arıkök mevkilerinde bulunan 17 kafeste Alabalık yetiştiriciliği yapıyorum. Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan Korona virüs salgın hastalığından dolayı başta Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Adıyaman,Batman,Kahramanmaraş,Mardin,Malatya,ve İstanbul illerinde bulunan restaurant ve balık hallerine ürettiğimiz balıklarımızın satışını yapıyorduk. Ancak son zamanlara dünyayı etkisi […]

Balık yetiştiricileri destek istiyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

ÖZEL HABER

BOZOVA- Yıllık 450 bin ton balık üretimine sahip olan Emrah Kaymaz, Yaslıca ve Arıkök mevkilerinde bulunan 17 kafeste Alabalık yetiştiriciliği yapıyorum. Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan Korona virüs salgın hastalığından dolayı başta Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Adıyaman,Batman,Kahramanmaraş,Mardin,Malatya,ve İstanbul illerinde bulunan restaurant ve balık hallerine ürettiğimiz balıklarımızın satışını yapıyorduk. Ancak son zamanlara dünyayı etkisi altına alan korona virüs hastalığından dolayı tüm satışlarımız durdu. Yetiştirdiğimiz balıklarımızı yaz ayları gelmeden önce tüketmemiz gerekiyor. Havaların ısınması ile birlikte sularda ısınacak yetiştirdiğimiz  Alabalığı sıcak hava ve suyu seven bir balık türü değildir. Tüm emeğimizin boşa gitmemesi adına 7 aydan sonraki süreçte yetiştireceğimiz balıkları Birecik göl havzasında Bozova mevkiinde bize yer tahsis edilmesini istiyoruz. Bunun içinde Atatürk barajı 1 nolu Avlak faaliyet gösteren ve yaklaşık 15 kişiye istihdam sunan ağ kafeslerde Alabalık üreticileri olarak gerek Covid 19 (Corona Virüs)gerekse bölgenin erken ısınması sebebiyle sular ısınıp pazarlamada da sıkıntılar yaşamaktayız. İşletmelerimizin refahı açısından Birecik Baraj gölünde  balıklarımız yaşatma adına işletmelerimize 3 aylığına müsaade verilmesi kafeslerimizi tesislerimizi Birecik Baraj gölü Bozova mevkiine taşımamız hususunda uygun göreleceği yerlere kurulması adına başta Tarım ve Orman İl ilçe müdürlüklerimiz olmak üzere Bakanlığında destek vermesini bekliyoruz’ dedi. 3 kafeste 29 tonluk balık yetiştiriciliği yapan Abdulkadir Karaçizmeli ise, ‘ bölgemizde balık yetiştiriciliği yaygın hale getirilmesi adına kamu kurum ve kuruluşlarımız bizlere gerekli desteği vermelerini istiyoruz. Atatürk Barajı göl havasında balık yetiştiriciliği ne kadar fazla olursa o kadar aile istihdam ve aş sağlanmış olunacaktır. İlçemizde yetiştirilen alabalıkların il genelinin yanı sıra yurt dışına da pazarlanması adına da gerekli desteklerin verilmesin istiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde diğer sektörlere nasıl destek veriliyorsa bizlere de destek verilmesini istiyoruz. Bende Emrah Kaymaz kardeşimin dediklerine katılıyorum. İnşallah bu sorunumuz en kısa sürede çözüme kavuşmuş olacaktır’ dedi.

BAŞKAN ALMAS KAFESLERİ İNCELEDİ

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas Atatürk barajı göleti Bozova mevkisinde kurulan kafes balık yetiştiricilerinin kafeslerini gezerek hem işletme sahiplerinde balıklarla ilgili bilgiler aldı hemde yaşadıkları sorunlarının çözümü noktasında ziraat odası olarak ne yapılması gerekliliğini paylaştı. Başkan Almas, ‘ Atatürk barajı göl havzası adeta bir deryadır. Bu deryadan herkes nasibini almalıdır. İlçemizin kalkınması sadece tarıma dayalı olmamalıdır. Bu tür tesislerin daha da büyümesi ve çoğalması adına gerekli desteklerin sağlanması adına bende Oda adıma gerekli yerlerle görüşmelerde bulunacağım. İlçemizde yetiştirilen kafes balıklarının daha yaygın bir şekilde pazarlanması adına da girişimlerde bulunacağım’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI