USD
EURO
ALTIN

Av yasağına uyulmuyor

1 nisanda durgun ve iç sularda başlayan balık avlama yasağı başlamasına rağmen halen kaçak yollara balık avlaması yapıldığı öğrenildi.   Kadir KÖSELER BOZOVA- 1 Nisanda başlayan balık avlama sezonu ile birlikte Atatürk barajı göletinde kaçak balıkçılar başta olmak üzere ağ ve balık üreme ve ölümleri ile ilgili olarak Bozova Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ürünleri […]

Av yasağına uyulmuyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 1 nisanda durgun ve iç sularda başlayan balık avlama yasağı başlamasına rağmen halen kaçak yollara balık avlaması yapıldığı öğrenildi.

 

Kadir KÖSELER

BOZOVA- 1 Nisanda başlayan balık avlama sezonu ile birlikte Atatürk barajı göletinde kaçak balıkçılar başta olmak üzere ağ ve balık üreme ve ölümleri ile ilgili olarak Bozova Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ürünleri Mühendisi Hakan Akgün ve Jandarma Bot timi ile birlikte her gün denetimler yapılıyor. Bozova’da av yasağı-üreme döneminde balık avlayan kişilerin balıklarına el konularak imha edildi.
Atatürk barajı göletinde başlayan av yasağı ile birlikte nisan ayı başından bugüne kadar gölde yapılan denetimlerde bir çok balık ağı başta olmak üzere sağlıksız olduğu tespit edilen 450 kilogarama yakın sazan ve yerli turna balığı imha edildiği öğrenildi. Denetimler ilgili her gün sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Bozova Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 450 kg sazan ve yerli turnanın sağlıksız olduğu için imha ettiklerini duyurdu. İlçe Jandarma ve ilçe emniyet ekipleri ile Tarım Orman ilçe müdürlüğünün rutin olarak Fırat Havzasında yaptığı kontrollerde yasak olmasına rağmen balık avlayan kişilere idari işlem uygulandı.Fırat havzasında rutin olarak av yasağının olduğu dönemlerde denetime çıkan jandarma ve Tarım Orman ilçe müdürlüğü ekipleri yasak süresince balık avlayan kişilere yönelik idari işlem uyguluyor.Su Ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
‘Su ürünleri av yasağı-üreme döneminde insanlar balık mı avlıyor yoksa yağmalıyor mu? ..Anlamış değilim. İnsan bile bile parmağını, gözüne sokar mı? Çözmüş değilim. El konulan 450 kg sazan ve yerli turnayı tüketime uygun olmadığından imha ettik’ dedi. İmha edilen balıklarda yapılan kontrollerde disseksiyonu neticesinde iç organlardaki tahribat, göz fırlaması, pulların kolay kalkması ve solungaç yarıklarındaki renk değişiminden(kırmızıdan yeşile) dolayı. Hafif bir çürük yumurta kokusu olduğu belirlendi.

FACEBOOK YORUMLARI