USD
EURO
ALTIN

Atatürk barajı göleti su seviyesi korkutuyor

Atatürk barajı göletinde bu yıl yağışların az olması ve kurak geçmesi ile birlikte bir hayli su seviyesin düştüğü öğrenildi. Atatürk barajı göleti bu yıl yağışların az veya olmaması ile birlikte önümüzdeki dönemde sulama yapılmayacağı da öğrenildi. Özel HABER BOZOVA- Dünyanın sayılı barajlarından olan Atatürk barajı göletinde su seviyesi her geçen gün düştüğü öğrenildi. Bu yıl […]

Atatürk barajı göleti su seviyesi korkutuyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Atatürk barajı göletinde bu yıl yağışların az olması ve kurak geçmesi ile birlikte bir hayli su seviyesin düştüğü öğrenildi. Atatürk barajı göleti bu yıl yağışların az veya olmaması ile birlikte önümüzdeki dönemde sulama yapılmayacağı da öğrenildi.

Özel HABER

BOZOVA- Dünyanın sayılı barajlarından olan Atatürk barajı göletinde su seviyesi her geçen gün düştüğü öğrenildi. Bu yıl kurak ve yağışların az olması nedeniyle gölette su seviyesinin de bir hayli düştüğü öğrenildi. Atatürk baraj göletinde su seviyesinin daha da düşmesi ile birlikte önümüzdeki yıl bir çok alanda sulama yapılmayacağı da öğrenildi.

ATATÜRK BARAJINDA SUS SEVİYESİ GİDEREK DÜŞÜYOR

Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı barajlarından olan Atatürk barajı enerji başta olmak üzere sulama ve içme suyu olarakta kullanılıyor. Bu yıl yaşan kuraklık nedeniyle istenilen yağışların olmayışı Atatürk baraj göletindeki su seviyesine de yansıdığı görüldü. Özellikle sulama ve içme suyu alanında önümüzdeki aylarda yağışların istenilen seviyede olmaması durumunda ciddi anlamda sıkıntılarında yaşanacağı öğrenildi.

KURAKLIK ENERJİYİ DE ETKİLEDİ

Atatürk baraj göletinde su seviyesinin düşmesi ile birlikte elektrik üretiminde de ciddi anlamda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Elektrik üretimde 8 trübünden sadece bir kaçı çalıştığı da öğrenildi. Elektrik üretiminde yaşanan sıkıntı bölgeye de yansıdığı görüldü. Bozova başta olmak üzere Şanlıurfa’nın bir çok yerinde elektrik kesintileri yaşandığı da görüldü.

FACEBOOK YORUMLARI