İmsak Vakti 02:00
02:00
Tanal, Bozova Çatak’taki gemi ile Halfeti’deki bazı tesislerin yasal ve mali şartlar çerçevesinde kulübe düzenli gelir sağlayacak şekilde değerlendirilmesini önerdi.
Şanlıurfaspor’un geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kulübün ekonomik yapısının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Şanlıurfaspor’un yalnızca belirli kesimlerin değil, bütün Şanlıurfa’nın ortak değeri olduğunu vurgulayan Tanal, kulübün siyasi partilerin, aşiretlerin ve kişisel hesapların üzerinde tutulması gerektiğini söyledi.
“Şanlıurfaspor hepimizindir”
Tanal, Şanlıurfaspor’un kentte ortak bir payda oluşturması gerektiğini belirterek, takımın tüm Şanlıurfalıların ortak markası olduğunu ifade etti.
Kulüp yöneticilerinin bazı belediye başkanlarıyla görüşme konusunda yaşadığı öne sürülen sorunlara da değinen Tanal, bazı belediye başkanlarının Şanlıurfaspor yöneticilerine randevu vermediğini iddia etti.
Tanal, bu durumun Şanlıurfa adına üzücü olduğunu savunarak, “Şehrin takımını dinlemek bir lütuf değil, Şanlıurfa’ya karşı sorumluluktur.” ifadelerini kullandı.
“Taşıma suyla değirmen dönmez”
Şanlıurfaspor’un sürekli ve öngörülebilir bir gelir modeline ihtiyaç duyduğunu belirten Tanal, kulübün resmî sponsoru ve düzenli gelir kaynağı bulunmadığını dile getirdi.
“Taşıma suyla değirmen dönmez.” diyen Tanal, dönemsel yardımların yerine kulübe uzun vadede kaynak sağlayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini savundu.
Tanal, belediyelerin spor kulüplerine yönelik desteklerinin ilgili mevzuat çerçevesinde, şeffaf ve kamu yararına uygun şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.
Çatak ve Halfeti önerisi
Tanal’ın açıklamasındaki dikkat çeken başlıklardan biri ise Şanlıurfaspor’a kalıcı gelir oluşturulması için bazı tesislerin değerlendirilmesi önerisi oldu.
Tanal, Bozova Çatak’ta çürümeye terk edildiğini belirttiği büyük geminin ilgili bakanlık tarafından değerlendirilmesini istedi.
Halfeti’de bulunan donanımlı lokanta ve bungalovlar ile 31 yataklı otel ve lokantanın da gerekli hukuki ve mali şartların yerine getirilmesi koşuluyla Şanlıurfaspor’a düzenli gelir sağlayacak şekilde tahsis edilebileceğini önerdi.
Bu önerinin hayata geçirilebilmesi için öncelikle ilgili kurumların yetki, mülkiyet, tahsis ve mali mevzuat açısından değerlendirme yapması gerekiyor.
Belediye başkanları ve iş insanlarına çağrı
Tanal, Şanlıurfa’daki belediye başkanları ile iş insanlarına da çağrıda bulunarak siyasi ayrım yapılmadan Şanlıurfaspor etrafında ortak bir irade oluşturulmasını istedi.
Kulübün sponsorluklarla desteklenmesinin yanı sıra kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturulmasının önemine işaret eden Tanal, Şanlıurfaspor’un mali açıdan daha güçlü bir yapıya ulaşması gerektiğini ifade etti.
Tanal, açıklamasını “Şanlıurfaspor hepimizindir. Başarısı da Şanlıurfa’nın ortak gururu olacaktır. Bu takım hepimizin, bu arma Şanlıurfa’nındır.” sözleriyle tamamladı.
Tanal’ın açıklaması, Şanlıurfaspor’un ekonomik sürdürülebilirliği, belediyelerin kulüplere sağlayabileceği destekler ve kentteki iş dünyasının sponsorluk katkıları konularını yeniden gündeme taşıdı.
Şanlıurfaspor’dan Taraftara Bilet Müjdesi: Tüm Tribünler 100 TL
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
12565 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
8817 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7313 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
5626 kez okundu
5
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan İfadeye Çağrıldı
1565 kez okundu