İmsak Vakti 02:00
02:00
Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi (BES-AR), eylül ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Gıda madde fiyatları üzerinden yapılan hesaplamaya göre, dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı eylül ayı için 49 bin 655 liraya yükseldi.
Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarını ifade eden yoksulluk sınırı ise 124 bin 339 lira oldu.
Araştırmada, “2026 yılında 28 bin 75 lira alan asgari ücretlinin 49 bin 655 lira olan açlık sınırının yüzde 76,86 altında ücret alarak sadece karnını doyurabilmektedir” denildi.
Araştırmada şunlara yer verildi: “Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 1.655 lirayı geçti. 2026 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının yüzde 75-80’ini kiraya ödemek zorunda kalıyor. Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için öğrenci evi gibi 3 ya da 5 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor.”
MA
Begit’in Sözleri AK Parti Çevrelerini Kızdırdı: “30-40 Yıldır Bekliyorduk”
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
12554 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
8808 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7302 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
5616 kez okundu
5
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan İfadeye Çağrıldı
1565 kez okundu