İmsak Vakti 02:00
02:00
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2025 verilerine ilişkin bilgi verdi.
Elde edilen sonuçları tarihi bir eşik olarak değerlendiren Tekin, “PISA 2025’te tarihi bir başarıya imza attık.” ifadesini kullandı.
Saha sonuçlarının detaylarına değinen Bakan Tekin, “İlk kez fen bilimleri ve okuma becerilerinde OECD ortalamasının üzerine çıktık, matematikte ise OECD ortalamasını yakaladık.” bilgisini paylaştı.
Eğitim politikalarının olumlu neticelerine dikkati çeken Tekin, “Eğitimde attığımız kararlı adımların karşılığını almaya devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tekin, açıklamasını “Hedefimiz açık; eğitimde daha güçlü, başarılarıyla dünyada söz sahibi bir Türkiye.” sözleriyle tamamladı.
Hibya Haber Ajansı
Katar, Husilere yönelik saldırılar nedeniyle Suudi Arabistan ile dayanışma mesajı verdi
ÖNE ÇIKAN
Tianyu Teleskobu ilk görüntüsünü aldı: Bir dakikada 1 milyondan fazla gök cismi kaydedildi
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7044 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5881 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1259 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1142 kez okundu
5
Erdoğan’dan Aydın Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastalara ziyaret
1001 kez okundu