İmsak Vakti 02:00
02:00
Trump Çarşamba günü Truth Social’da İran’ın “adil ve eşit bir anlaşma – NÜKLEER SİLAH YOK” müzakeresi için masaya oturmasını talep eden bir paylaşım yaptı. ABD’nin ülkeye yönelik bir sonraki saldırısının, geçen yaz ABD ordusunun İran’ın üç nükleer tesisine saldırdığı saldırıdan “çok daha kötü” olacağı konusunda uyardı.
Kaynaklara göre, şu anda değerlendirdiği seçenekler arasında İran liderlerine ve cinayetlerden sorumlu olduğuna inanılan güvenlik yetkililerine yönelik ABD hava saldırıları, ayrıca İran nükleer tesislerine ve hükümet kurumlarına yönelik saldırılar yer alıyor. Kaynaklar, Trump’ın nasıl ilerleyeceğine dair nihai bir karar vermediğini, ancak ABD uçak gemisi saldırı grubunun bölgede bulunmasıyla askeri seçeneklerinin bu ayın başlarına göre genişlediğine inandığını söyledi.
USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Saldırı Grubu Pazartesi günü Hint Okyanusu’na girdi ve hem saldırılara yardımcı olmak hem de bölgesel müttefikleri olası İran misillemesinden korumak açısından ülkeye karşı olası operasyonları destekleyebileceği İran’a doğru ilerlemeye devam ediyor.
Trump’ın son tehditleri Tahran tarafından öfkeyle karşılandı ve İran, ABD’nin herhangi bir askeri eylemine derhal karşılık vereceğini açıkladı. Dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in üst düzey danışmanlarından biri, bir saldırı gerçekleşirse İsrail’i hedef alacaklarını söyledi.
Hibya Haber Ajansı
1976 Bozova Kepirce köyünde dünyaya geldim ilk okulu köy okulunda tamamladıktan sonra orta okulu Bozova YİBO okulunda tamamladıktan sonra lise öğrenimimi Şanlıurfa Ticaret ve Meslek lisesinde tamamladım. Gazetecilik mesleğine 1996 yılında başladım o günden bu güne Şanılurfa kent merkezinde bulunan bir çok gazete de muhabir üst yöneticilik yaptım. 2010 yılından bu yana da kendi ilçemde kendi gazetemi kurarak başta Bozova halkına mesleğimi ifşaa etmeye çalışıyorum.
TÜİK – Ekonomik güven endeksi Ocak’ta aynı düzeyde kaldı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7747 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5891 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1274 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1156 kez okundu
5
Erdoğan’dan Aydın Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastalara ziyaret
1014 kez okundu