İmsak Vakti 02:00
02:00
ABD Merkez Komutanlığı’nın (CENTCOM) hava bileşeni olan Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, Salı günü yaptığı açıklamada, “ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanında muharebe hava gücünü konuşlandırma, dağıtma ve sürdürme yeteneğini göstermek için birkaç günlük bir hazırlık tatbikatı” düzenleyeceğini belirtti.
Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, yaptığı açıklamada, tatbikatın “varlık ve personel dağıtım kabiliyetini geliştirmek, bölgesel ortaklıkları güçlendirmek ve esnek yanıt yürütme için hazırlık yapmak” amacıyla tasarlandığını da ekledi.
Tatbikatların tarihleri, yeri ve katılacak ABD askeri varlıklarının listesi kamuoyuna açıklanmadı. Ancak tatbikat, İran ile gerilimlerin tırmandığı bir dönemde ABD’nin bölgeye güç yansıtma yeteneğini sergilemek üzere tasarlanmış gibi görünüyor.
CENTCOM Pazartesi günü, nükleer enerjili uçak gemisi USS Abraham Lincoln liderliğindeki büyük bir ABD deniz kuvvetinin bölgeye geldiğini duyurdu. Birkaç düzine savaş uçağı ve yaklaşık 5.000 denizciye sahip olan uçak gemisine, uçak gemisi saldırı grubunu korumak için hava savunma sistemleri taşıyan birkaç güdümlü füze destroyeri eşlik etti.
Washington Post’a göre, ABD ayrıca Nisan 2024’te İran’a yapılan saldırılara katılan aynı birliğe ait bir F-15E Strike Eagle savaş uçağı filosunu da bölgeye konuşlandırdı. İngiltere de “savunma amaçlı” olarak Typhoon jetlerini bölgeye sevk etti.
Hibya Haber Ajansı
1976 Bozova Kepirce köyünde dünyaya geldim ilk okulu köy okulunda tamamladıktan sonra orta okulu Bozova YİBO okulunda tamamladıktan sonra lise öğrenimimi Şanlıurfa Ticaret ve Meslek lisesinde tamamladım. Gazetecilik mesleğine 1996 yılında başladım o günden bu güne Şanılurfa kent merkezinde bulunan bir çok gazete de muhabir üst yöneticilik yaptım. 2010 yılından bu yana da kendi ilçemde kendi gazetemi kurarak başta Bozova halkına mesleğimi ifşaa etmeye çalışıyorum.
Kanada, Rusya’nın Harkov bölgesinde sivillere düzenlediği saldırıyı kınadı
1
Başkan Yavuz’dan Sert Tepki !
455249 kez okundu
2
Bakan Memişoğlu: Aile Hekimliği Rehberi yayımlandı
3099 kez okundu
3
En düşük emekli maaşı 14 bin 469 TL oldu
2916 kez okundu
4
Eyyüp Peygamber Makamı Camisi Yenilendi
1498 kez okundu
5
Bozova: GAP Barajı’nın Gölgesinde Kalmış Bir Cennet
1481 kez okundu