İmsak Vakti 02:00
02:00
İnfo Yatırım’ın raporunda 1,16 altında başlayan yükselişle birlikte yeni güne 1,1620 üzerinde başlandığı ifade edildi. Raporda şunlar kaydedildi:
“ABD – AB geriliminin etkisi paritede sınırlı kaldı diyebiliriz. Buna karşın borsalarda fiyatlama çok daha sert. Bugün ABD’ de tatil nedeniyle hacimler düşük kalabilir. Avrupa’da enflasyon verisi ise önemli olacak. Yine de ABD – AB geriliminin Euro’da trendleri belirleyebileceğini de düşünüyoruz. Teknik olarak 1,1620 direncinin aşılması halinde yukarı eğilim sürebilir. Alçalan trend kırılmadığı sürece ise yükselişin sınırlı kalmasını beklenebilir.
ABD ile AB arasındaki Grönland gerilimi yeni bir düzeye ulaştı ve karşılıklı ticaret savaşına dönecek noktaya geldi. Bu da halihazırda jeopolitik tansiyonla yükselen ons altında yükselişin sürmesini sağladı. 4640 zirvesinin de aşılması burada önemli. AB – ABD ilişkileri altının seyrini bu sürede belirleyebilir. Teknik olarak yükselen kanalın içerisindeki hareketin devam ettiği ons altında 4645 direnci üzerindeki hareket devam ettiği sürece geri çekilme sınırlı kalabilir. Yükselişte ise 4690 ilk direnç olarak izlenebilir.
Trump’ın odağının Grönland’a doğru kayması olası İran operasyonunun şimdilik ertelenmesini sağlasa da Brent petrol 64 dolar eşiği üzerinde kalmayı başardı. Talep cephesinde Çin’den gelen büyüme beklentileri karşıladı fakat %5 eşiğinin dahi altında. Arz cephesinde ise İran’ı yakından izledik ve izlemeyi sürdüreceğiz. Teknik olarak 63,90 desteği üzerinde tutunma devam ettiği sürece geri çekilme sınırlı kalabilir. Yükselişte ise 64,70 direnç olarak öne çıkmakta.
ABD’de Trump’ın Gröland planına karşı çıkan ülkelere getirdiği gümrük vergisi AB’nin karşı tepkisiyle sonuçlandı ve hem AB hem de ABD borsalarında sabah saatlerinde sert satışlar var. Hem yükselen trendin kırıldığını ve hem de 25.550 desteğinin altına geçildiğini görmekteyiz. ABD – AB gerilimi NASDAQ tarafında izlenecektir. Bugün ABD piyasaları kapalı ve yeni bilanço yok. Vadeli piyasalarda ise baskı ön planda. Teknik olarak yükselen trend ve 25.550’nin kırılması sonrası denge arayışı söz konusu. 25.300 ilk destek olarak izlenebilir.
Yeni zirve test eden ons gümüşte 93,20 direncine doğru ataklar sürmekte. AB – ABD arasındaki ticaret geriliminin devam etmesi değerli metallerde yukarı eğilimin sürmesine neden olabilir. Bir süre AB – ABD ticaret gerilimini ve ABD’nin Grönland konusundaki söylemlerini izleyeceğiz. Teknik olarak 93,20 direncini zorlayan ons gümüşte bu bölge aşılamadığı sürece yukarı eğilim sınırlı kalabilir. Olası geri çekilmede 92,00 ve 91,10 destek olarak izlenebilir.”
Hibya Haber Ajansı
1976 Bozova Kepirce köyünde dünyaya geldim ilk okulu köy okulunda tamamladıktan sonra orta okulu Bozova YİBO okulunda tamamladıktan sonra lise öğrenimimi Şanlıurfa Ticaret ve Meslek lisesinde tamamladım. Gazetecilik mesleğine 1996 yılında başladım o günden bu güne Şanılurfa kent merkezinde bulunan bir çok gazete de muhabir üst yöneticilik yaptım. 2010 yılından bu yana da kendi ilçemde kendi gazetemi kurarak başta Bozova halkına mesleğimi ifşaa etmeye çalışıyorum.
Tsahkna: İspanya halkının yanındayız
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
12525 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
8780 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7271 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
5587 kez okundu
5
AK Parti Şanlıurfa İl Yürütme Kurulu Listesi Açıklandı
1401 kez okundu