Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın gece saatlerinde Kiev ve diğer yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının ardından oluşan hasarın giderilmesine ilişkin çalışmalar hakkında bilgi verdi. Zelenski, saldırılarda misket başlıklı üç balistik füzenin kullanıldığını belirtti.
Zelenski’nin açıklamasına göre, havada patlayarak yaklaşık 400 metre çapındaki bir alana yayılan bu mühimmatlardan biri, Kiev’in tarihi Peçersk bölgesinde, Kiev Peçersk Lavrası ile Kutsal Takdim Manastırı arasındaki alana isabet etti. Saldırıda manastır binaları, konutlar, mağazalar, kafeler ve diğer sivil altyapı unsurları zarar gördü.
Saldırının tesadüfi olmadığını savunan Zelenski, kullanılan silahın ve hedef alınan bölgenin bilinçli seçildiğini, sivillere mümkün olduğunca fazla zarar verme amacı taşıdığını ileri sürdü. Bölgede askeri bir hedef bulunmadığını belirten Zelenski, Rusya’nın savaşı yürütme biçimini değiştirmediğini ve savaşı gerçekten sona erdirme isteğine işaret eden adımlar atmadığını ifade etti.
Hibya Haber Ajansı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
9254 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5908 kez okundu
3
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
2286 kez okundu
4
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1297 kez okundu
5
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1171 kez okundu