İmsak Vakti 02:00
02:00
Litvanya Dışişleri Bakanı Kestutis Budrys, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına ilişkin açıklamasında Karadeniz’de yaşanan gelişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Budrys, hayatını kaybedenler nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek NATO müttefikleri Romanya, Bulgaristan ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.
Rusya’nın ticari gemilere ve Ukrayna’nın tahıl ihracatına yönelik saldırılarının uluslararası hukukun seyrüsefer özgürlüğüne ilişkin hükümlerini ihlal ettiğini savunan Budrys, söz konusu saldırıların küresel gıda güvenliğini zayıflattığını ve Karadeniz’den gelen tahıl tedarikine bağlı ülkeleri tehdit ettiğini belirtti.
Budrys, Rusya’nın tırmanan eylemlerinin Karadeniz güvenliği, küresel ticaret ve uluslararası gıda piyasalarının istikrarı açısından tehdit oluşturduğunu kaydetti.
Hibya Haber Ajansı
Bitaksi’den her yolculukta yüzde 50’ye varan bitaksiPara kampanyası
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
8485 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5903 kez okundu
3
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
1487 kez okundu
4
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1294 kez okundu
5
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1167 kez okundu