İmsak Vakti 02:00
02:00
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, “Edebiyat İyileştirir” temasıyla başladı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki açılış programına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra festivalin onur konukları Alberto Manguel ve Zülfü Livaneli katıldı.
Tugay, edebiyatın insanların farklı hayatları anlamasına katkı sunduğunu belirterek, “Edebiyat, insanı insana yaklaştıran en güzel iyileşme alanıdır” dedi. Tugay ayrıca çocukların ve gençlerin kitapla daha fazla buluşmasını önemsediklerini ifade etti.
Festival Direktörü Haydar Ergülen de edebiyatın insanları ve toplumları iyileştirme işlevine dikkat çekti. Livaneli ise etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Festival kapsamında Manguel ve Livaneli, “Edebiyat İyileştirir mi?” başlıklı söyleşide edebiyat ve sanat üzerine konuştu. Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, öykü ve deneme yarışmasına ise Türkiye’nin farklı illerinden 193 eser katıldı. Dereceye giren gençlere ödülleri Cemil Tugay tarafından verildi.
Hibya Haber Ajansı
Zelenski: Rusya’nın saldırılarında 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7907 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5895 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1280 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1159 kez okundu
5
Anand: Kanada ve Almanya ilişkilerinde işbirliğini artırma fırsatı var
1118 kez okundu