USD
EURO
ALTIN

10 Bin hububat çiftçisinin sorunu çözüldü

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar Şanlıurfa Ziraat Odası’na ziyarette bulunarak Başkan Ahmet Eyyüpoğlu ve Oda meclisi ile çifti sorunlarının istişare edildiği bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Eyyüpoğlu görüşmede desteklemesi bekletilen 10 Bin hububat çiftçisinin sorunun çözüldüğü müjdesini verdi. Toplantıda yaklaşık 10 Bin hububat çiftçisinin destekleme konusu ile DEDAŞ ile yaşanan sorunlar gündeme alındı. Ayrıca […]

10 Bin hububat çiftçisinin sorunu çözüldü
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar Şanlıurfa Ziraat Odası’na ziyarette bulunarak Başkan Ahmet Eyyüpoğlu ve Oda meclisi ile çifti sorunlarının istişare edildiği bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Eyyüpoğlu görüşmede desteklemesi bekletilen 10 Bin hububat çiftçisinin sorunun çözüldüğü müjdesini verdi. Toplantıda yaklaşık 10 Bin hububat çiftçisinin destekleme konusu ile DEDAŞ ile yaşanan sorunlar gündeme alındı. Ayrıca Başkan Eyyüpoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in çiftçiler için açıklamadığı artırılan destekleme kalemleri ile ilgili teşekkürlerini sundu.Toplantıda Açıklamada bulunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Türkiye’nin yer altı kaynaklarının fazla olmamamsı nedeniyle en büyük değeri olan Toprağı işleyip tarım konusunda dünya piyasalarında söz sahibi olmak için büyük çaba içerisinde olduğunun bu çabanın merkezlerinden birinin de Şanlıurfa olduğunu ifade etti. Bu bağlamda Şanlıurfa çiftçisinin hükümeti ve Şanlıurfa milletvekillerinin de öncelikli konuları arasında yer aldığını belirtti.

KAÇAR TARIM EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

Kaçar, ‘bu gün Türkiye’nin yer altı kaynağı olarak petrol veya doğal gaz rezervleri fazla değildir. Ancak dünyanın en değerli madeni olan geniş verimli topraklara sahiptir. Toprağımızın işleyip elde ettiğimiz gelirle tarımda dünya piyasalarında önemli söz sahibi olmak için hükümetimiz çiftçilerimize daha iyi imkanlar sunmak için büyük çaba içerisindedir. Toprağımızın ve çiftçimizin değerini bilerek bu amacımıza ulaşabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Bu yüzden bugün ülkemizin en büyük tarım kentlerinden biri olan Şanlıurfa’daki ziyaretlerimiz kapsamında tarımla alakalı kurumlarımız ile bir araya geldik. Çiftçimizin DEDAŞ ile yaşadığı sorunları biliyoruz ilke ziyaretimizi de oraya gerçekleştirdik. Görüşmelerimizi yaptık çözüm noktasında çalışmalar olacaktır. hububat çiftçimizin sorunları da çözülmek üzere bu konuda sonuç almak üzereyiz. Ben buradan çiftçilerimize Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

10 BİN HUBUBAT ÇİFTÇİSİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Şanlıurfa Çiftçileri ve Yönetim kurulu adına Milletvekili Mahmut Kaçar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ilgisinden dolayı teşekkürlerini sundu. Başkan Eyyüpoğlu, Milletvekili Kaçar ile yaptıkları toplantıda yaklaşık 3 Bin çiftçinin DEDAŞ ile yaşadığı sorunu, cazibe sula alanlarının artırılması ve 10 Bin hububat çiftçisinin destekleri konusunda yaşanan sorunların çözümü için gelinen nokta hakkında bilgi alışverişi olduğunu dile getirdi.Başkan Eyyüpoğlu, ‘çiftçilerimizin sorunlarını sayın vekilimize bire bir ilettik. Özellikle Dicle elektrik sorunun çözümü için gün boyunca kurumla görüştü. Kendisi de konuyla ilgili görüştüğü DEDAŞ’tan odamıza geldi. İnşallah bu sorunumuzda çözülür yaklaşık 3 Bin çiftçimizin DEDAŞ’ın uygulamaları ile Sulama birliklerinin yanlışlıklarından dolayı desteklemeleri şu anda blokede. Ayrıca 10 Bin hububat çiftçimiz 4 aydan beri desteklemelerini alamadık gerek sayın Bakanımız Faruk Çelik ile gerekse Milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonucu bu çiftçilerimizin desteklemelerini almaları için icmallerini imzalayıp bakanlığa gönderdik. İnşallah en yakın zamanda hububat çiftçimiz de desteklemelerine kavuşacak. Ayrıca DEDAŞ’tan kurtulmanın tek yolu sulama alanlarının genişletilmesidir. Bu konuda çalışmaların daha da hız kazanması için görüşmelerimiz ve girişimlerimiz de sürmektedir. Sayın Vekilimiz Mahmut Kaçar’a bu konudaki taleplerimizi de ilettik.

ARTIRILAN DESTEKLER ÇİFTÇİYİ SEVİNDİRDİ

Başkan Ahmet Eyyüpoğlu hükümetin açıkladığı yeni destekleme oranları ve kalemleri çiftçiyi sevindirdiğini söyledi. Eyyüpoğlu, ‘Pamuk desteklemeleri konusunda çiftçimize sağlanacağı belirtilen kalemler gerçekten sevindirici özellikle mazot desteklemesi ile gübre desteğinin yarı yarıya verilmesi biz çiftçileri memnun etmiştir. Bu anlamda hükümetimize Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. ‘ dedi.Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ın Şanlıurfa Ziraat Odasını ziyareti sırasında Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Ayniberk, Meclis Başkanı Ali Kaya, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, oda meclisi üyeleri ile Çiftçi ve Muhtarlar hazır bulundu.hububat

FACEBOOK YORUMLARI