USD
EURO
ALTIN

İnsan Zamanla Değişir

Başkasının aklıyla kabul eden, başkasının aklı ile de terk eder. Bundan dolayı kendi aklınız ile kabul edin ve kendi aklınız ile terk edin, reddedin. Başkasının aklı ile sahte mutluluk ve sahte huzur ve de başkasının aklıyla gerçek pişmanlık yaşamayın. Hayat insanı öylesine zorlar ki karşındaki kötü birini iyi gösterir, iyi birini de kötü gösterebilir. Tanımak […]

İnsan  Zamanla Değişir
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Başkasının aklıyla kabul eden, başkasının aklı ile de terk eder. Bundan dolayı kendi aklınız ile kabul edin ve kendi aklınız ile terk edin, reddedin. Başkasının aklı ile sahte mutluluk ve sahte huzur ve de başkasının aklıyla gerçek pişmanlık yaşamayın.

Hayat insanı öylesine zorlar ki karşındaki kötü birini iyi gösterir, iyi birini de kötü gösterebilir.

Tanımak zaman ister; bilmek zaman ister. Zaman durmak nedir bilmez ve tanımak ise önceki fikirleri değişmesinde önemli etkendir. Birini tanımak istediğinde neden onu sadece bir zaman dilimi içindeki tanıdığın an ile esir edersin ki?
Tanımak için bir zaman diliminde kalmayın, falanca tarihte tanıdım böyle idi demeyin, zamana yayın hem fikirlerinizi hem de o kişiyi, o tarih ile tutsak etmeyin, zamanın sürekliliği gibi tanımayı da sürekli hale getirin. Bakın, göreceksiniz ki ilk tanıdığın kişi şimdi tanıdığın kişi olmayacaktır. Değişmiş olduğunu göreceksiniz. Daha sonra tanıyacağınız kişilik önce tanışmış olduğunuz kişilikten çok farklı olacaktır. Değişen kişiliğin iyi mi kötü mü olduğuna ise sizler karar vermek zorundasınız? Çünkü benim tanıdığım o an ki sen şimdiki sen değilsin, şimdiki sen ise bir sonraki sen olmayacaksın! Değişim ve gelişim kaçınılmazdır. Değişim olduğu müddetçe gelişimi de beraberinde getirecektir. Bundan çok emin bir şekilde diyebilirim ki: şimdiki sen az önceki sen değilsin. Haksız mıyım?

Zaman gibi insanlar daima değişir ve gelişir. Değişim ve gelişim iyi yönde de olabilir kötü yönde de. Ben değiştim de sen aynı mı kaldın sanıyorsun? Aklın ve düşüncelerin değişip geliştikçe, aklın ve düşüncelerin seni olman gereken yere götürecektir. Aklında kalsın, aklın da seninle olsun. Aklını ve düşüncelerini özgür bırak, kimsenin aklını ve düşüncelerini köle ve esir etmesine asla ama asla izin verme!

‘’İnsan, öğrenen bir makinedir.’’  Andre GIORDAN
Hayırla kalın.

FACEBOOK YORUMLARI