USD
EURO
ALTIN

BOZOVA HASTANESİ VE DOKTORLARI.

Böyle bir yazıyı bu çağda kaleme almak elbette istemezdim. Ama söz konusu insan sağlığı ve ‘‘insanlık’’ olunca durum değişiyor. Bu yazımda Bozova’da sağlık alanında gördüğüm eksikliklere değinmek istiyorum. Sorun şu: Zaten hastalık nedeniyle zor durumda olan insanlar, gece herhangi bir saatte acile gitmek zorunda kalıyorlar. Ya iğne vurduracak veya tansiyon ölçtürecek yada rahatsızlıkları vardır. Bozova […]

BOZOVA HASTANESİ VE DOKTORLARI.
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

13741462_1116664768441295_55973193_n
Böyle bir yazıyı bu çağda kaleme almak elbette istemezdim. Ama söz konusu insan sağlığı ve ‘‘insanlık’’ olunca durum değişiyor.

Bu yazımda Bozova’da sağlık alanında gördüğüm eksikliklere değinmek istiyorum.
Sorun şu:
Zaten hastalık nedeniyle zor durumda olan insanlar, gece herhangi bir saatte acile gitmek zorunda kalıyorlar.
Ya iğne vurduracak veya tansiyon ölçtürecek yada rahatsızlıkları vardır.

Bozova devlet hastanesine  gidildiğinde insanların yüzüne dahi bakmaya erinen, hatta oturdukları koltuktan kalkmakta zorlanan doktorların görev tanımını biz vatandaşlar yapacak değilizdir herhalde.
Bozova devlet hastanesine gittiklerinde, sanki bu sağlık çalışanlarının görevi değilmiş gibi davranmaları ilginç.
Hastanede  mesai başlamasına rağmen, hastaların sıra sıra dizildiği bir günde doktorların yerinde olmaması gerçekten ilginç.
Randevu verilen saatlerde hastalıktan bir çare olan vatandaşlar ayakta bile zor dururken doktorların keyfini beklemesi, randevu verilen saatte tedavi olamaması aslında Bozova’nın sağlık alanında ki eksiklerini belirtir.
Bunu neden söylediğimi merak ediyorsanız anlatayım.
Geçen hafta saat 6 sıralarında Bozova devlet hastanesi acil bölümüne gittim,
kayıt yaptırdıktan sonra görevliye dedim ki doktor bey yerinde mi? yok yemek yiyor denildi, ağrım var oturacak ve bekleyecek halım yok dememe rağmen yemeği bittiğinde gelir denildi.
Bekledik zar zor kıvrana kıvrana doktorun gelmesini bekledik yarım saat sonra geldi içeri girdim neyiniz var dedi ağrım var dediğimde bir kağıda iğne yapıp beni hastaneden gönderdiler.
peki doktorluğun tanımı bumudur ? Tedavi etmeden, iğne yada serum vurup eve göndermek midir ?
İnsanlar zaten mecbur oldukları için gittikleri acil bölümüne doktorların keyfi tutumları insanları resmen çileden çıkarıyor.
İnsanlarla ilgilenmeyen ve tedavi etmeye erinen hatta daha hastalığın belirtilerini dahi öğrenmeden ilaç, iğne ve serum gibi tedavilere başvuran ve insanların sağlığıyla oynayan  doktorlarımız var.

Peki Bozova’da bulunan sağlık ocağı ne durumda?

4-5 gün bir hastaya aynı iğneyi yapıp 6. gün “Biz bu iğneyi burada yapamıyoruz” diyen sağlık çalışanlarına ne demeli?

Hipokrat yemininden yok mudur haberleri?
Tekrar tekrar belirtilmeli midir yoksa, yeter mi bir yemin?
Şayet yeniden hatırlatılmalı ise bizde halk olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız
İşte Hipokrat yeminin günümüzdeki hali:
        “Tıp Fakültesi’nden aldığım bu diplomanın bana kazandırdığı statü,hak ve yetkileri kötüye kullanmayacağıma, hayatımı insanlık hizmetlerine adayacağıma,hastalarımı memnun edeceğime, insan hayatına mutlak surette saygı göstereceğime,mesleğim dolayısıyla öğrendiğim küçük sırları saklayacağıma, hocalarıma ve meslektaşlarıma saygı ve sevgi göstereceğime dil,din, milliyet, cinsiyet,takım, ırk ve parti farklarının görevimle vicdanım arasına girmesine izin vermeyeceğime, mesleğimi dürüstlükle ve onurla yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim.”
Peki hayatlar İNSANLIK HİZMETİNE adanıyor mu?
Hastaların MEMNUNİYETİ önemseniyor mu?
İnsanların hayatına SAYGI DUYULUYOR mu?
Bu sorulara doktorlarımızın, hemşirelerimizin, teknikerlerimizin hepsinin vicdanen cevap vermesini bekliyorum!

Genelleme yapmadan görevini hakkıyla, severek ve hastaları önemseyerek yapan sağlık çalışanlarını tebrik ediyor, biz halkı önemsemeyen sağlık çalışanlarının, hastalarla gerçekten bir sağlık çalışanı gibi ilgilenmeleri için göreve davet ediyorum.
Hayırla kalın !

FACEBOOK YORUMLARI