USD
EURO
ALTIN

YAŞANAN AFETİN BOYUTU GELEN CEVAPLA ORTAYA ÇIKTI

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mayıs ayında ve daha öncesinde dolunun ve sağanak yağışın vurduğu Şanlıurfa ile ilgili TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunmuş, yaşanan afetin boyutlarını ve yapılacakları Bakan Pakdemirli’ye sormuştu.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzasıyla gelen cevapta 16 Mart – 24 Mayıs tarihleri arasında yaşanan yağışlara ilişkin bilgiler yer aldı. Verilen yanıtla alakalı açıklamalarda […]

YAŞANAN AFETİN BOYUTU GELEN CEVAPLA ORTAYA ÇIKTI
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Mayıs ayında ve daha öncesinde dolunun ve sağanak yağışın vurduğu Şanlıurfa ile ilgili TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sunmuş, yaşanan afetin boyutlarını ve yapılacakları Bakan Pakdemirli’ye sormuştu.Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli imzasıyla gelen cevapta 16 Mart – 24 Mayıs tarihleri arasında yaşanan yağışlara ilişkin bilgiler yer aldı. Verilen yanıtla alakalı açıklamalarda bulunan Aydınlık, “yaşanan afetin boyutu gelen cevapla ortaya çıkmış oldu; ancak görüyoruz ki tarım sigortası olmayanların mağduriyeti devam edecek” dedi.

345 KÖYDE 8.975 ÜRETİCİ ETKİLENDİ

Bakanlıktan gelen cevaptaki verileri ayrıntılarıyla paylaşan Aydınlık, “Birecik, Bozova,Halfeti, Haliliye, Hilvan, Karaköprü, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde 16 Mart – 24 Mayıs tarihleri arasında dolu ve aşırı yağış afetinden 345 köyde 8.975 üreticiye ait badem, zeytin,mercimek, pamuk, üzüm, buğday, arpa, hububat, fıstık ekili alan etkilenmiş vaziyette. Tabi burada önemli olan mesele şu; tarım sigortası. Eğer tarım sigortası varsa zararın karşılanıyor, yoksa zararınla bir başına kalıyorsun. Gelen cevapta 1 Haziran 2006 tarihinden itibaren Şanlıurfa’da 120.171 adet poliçe düzenlenmiş, 90,1 Milyon TL devlet prim desteği sağlanmış, 79,6 Milyon TL hasar tazminatı ödendiği bilgisi var. Peki, tarım sigortası olmayan ne yapacak? Orası muamma” dedi.

ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ KOOPERATİFİ BORÇLARI

Borçların ertelenmesi konusunda da bir soru yönelttiğini ifade eden Aydınlık, “çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi yönünde bir talebimiz vardı; ancak Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredilerin ertelendiği/taksitlendirildiği bilgisi verilmiş. Peki, çiftçilerimizin diğer devlet bankalarından çektiği krediler ne olacak? Onlarda muamma. İşin aslına bakarsanız çiftçinin yüzünü güldürecek bir adım yok. Çiftçi dertleriyle baş başa bırakılmış vaziyette” diyerek sözlerini noktaladı.(Haber MERKEZİ)

FACEBOOK YORUMLARI