USD
EURO
ALTIN

İlk kez bir dernek olağan üstü kongreye gidiyor

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- 2013 Yılında Şanlıavşar Mahalle muhtarı Müslüm Okan başkanlığında kurulan ve 2013 yılından bu yana Bozova Muhtarlar Dernek Başkanlığı görevini yapan Müslüm Okan, geçtiğimiz günlerde derneğe bağlı birkaç üyenin olağanüstü kongre kararı alınarak kongreye gidilmesi için talepte bulunmaları neticesinde geçtiğimiz günlerde yönetimini toplayarak olağanüstü kongreye gidilmesi için karar aldığı öğrenildi. Alınan karar ile […]

İlk kez bir dernek olağan üstü kongreye gidiyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- 2013 Yılında Şanlıavşar Mahalle muhtarı Müslüm Okan başkanlığında kurulan ve 2013 yılından bu yana Bozova Muhtarlar Dernek Başkanlığı görevini yapan Müslüm Okan, geçtiğimiz günlerde derneğe bağlı birkaç üyenin olağanüstü kongre kararı alınarak kongreye gidilmesi için talepte bulunmaları neticesinde geçtiğimiz günlerde yönetimini toplayarak olağanüstü kongreye gidilmesi için karar aldığı öğrenildi. Alınan karar ile 19 Mart Perşembe günü saat 11:00’de Belediye çok amaçlı toplantı salonunda olağan üstü kongreye gidileceği öğrenildi. Yapılacak olağanüstü kongreye mevcut başkan Müslüm Okan’ın yeniden aday olacağı öğrenilirken, başkanlık için aday veya adayların olup olmayacağı kongre gönünde belli olacağı öğrenildi. 2013 yılında tüm yasal prosedürler tamamlanarak kurulan, 45,i eski ve yeni muhtarlar olan ve tüzük gereği STK’ lar ve tüzel kişilerinde üye olabileceği  Bozova muhtarlar derneğinin toplam 86 üyesi bulunmaktadır. Bu dernek 2013 yılında bir grup muhtarın bir araya gelerek, gerekli yasal izinler alındıktan sonra kurulan ve mevcut başkan Müslüm OKAN’ ın maddi ve manevi tüm sorumluluğunu alarak üstlendiği bu görevi 15 gün öncesine kadar sürdürmekteydi. Dernek aldığı bir kararla 19 martta olağanüstü kongre kararı aldığını duyurdu.

Bozova Muhtarlar Dernek Başkanı Müslüm Okan kongre öncesinde yaptığı açıklamasında, ‘2013 yılında kurulan derneğimizin üyelerinden kurulduğu günden bu yana hiç bir şekilde aidat, bağış ve yardım adı altında her hangi bir yardım talebi olmamıştır. Sekiz yıldır başkanlığını yaptığım derneğin tüm giderlerini tek başıma karşıladım. Hiç kimse ile ne dargınlığım nede kırgınlığımın olmadığı bir dönemde, yakın çalışma arkadaşlarım ve bazı dernek üyelerim olağanüstü kongre kararı için 5/1’lik yeterli sayıya ulaşmadıkları halde, 9 dilekçe sunarak kongre talebinde bulundular.  Yeterli sayıya ulaşamadıkları halde olağanüstü kongreye gitme zorunluluğum olmadığı halde ben ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım ile kongre kararı aldık.yapılacak olan olağanüstü kongrede aday olacak arkadaşıma veya arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum’ dedi. Yapılacak olan kongre öncesinde bazı mahalle muhtarları ile görüşmede bulunan Gazetemiz imtiyaz sahibi Abdurrahman Elçi, muhtarlar yapılacak kongrede derneğe sivil üyeler kayıt edilebilir. Ancak yapılacak kongrede derneğe üye olan muhtarlar oy kullanması gerekiyor. Derneğe herkes üye olabilir. Buna hiç birimizin itirazı yok ancak kongrede sadece muhtarların oy kullanmasını istiyoruz. Dediler. Derneğe üye olanların listesi ise seçim gününde açıklanacağı belirtildi.

FACEBOOK YORUMLARI