USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Bozova siyasetten sahipsiz’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA-Şanlıurfa il Genelinde bulunan tüm sulama birliklerinin 100 milyona yakın  borcu devlet tarafından ödenirken, Bozova Merkez Sulama Kooperatifi buna dahil edilmedi. Gerekçe olarak kooperatif olduğu için kapsama dahil edilmediği belirtildi.tüm sulama birlikleri gibi Bozova Merkez Sulama Kooperatifi de DSİ’ye devredilmişti. Ancak DSİ kooperatifin borcunu üstlenmeyerek ve girişimlerde bulunmayarak adeta kooperatifi kendi kaderine terk […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Bozova siyasetten sahipsiz’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA-Şanlıurfa il Genelinde bulunan tüm sulama birliklerinin 100 milyona yakın  borcu devlet tarafından ödenirken, Bozova Merkez Sulama Kooperatifi buna dahil edilmedi. Gerekçe olarak kooperatif olduğu için kapsama dahil edilmediği belirtildi.tüm sulama birlikleri gibi Bozova Merkez Sulama Kooperatifi de DSİ’ye devredilmişti. Ancak DSİ kooperatifin borcunu üstlenmeyerek ve girişimlerde bulunmayarak adeta kooperatifi kendi kaderine terk etmiştir.  Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘DSİ’ye devredilen tüm sulama birlikleri gibi Bozova Merkez Sulama Kooperatifi de devredildi. Bu her şekilde devri sağlandı. Yani olan borçta buna dahil edilmesi gerekiyor. Neden kooperatifin borcu ödenmesi için girişimlerde bulunulmadı. Sulama birliklerine yapılan muameleler Bozova merkez sulama koopratifine de yapılması gerekmiyor muydu.  Sonuçta kooperatiften de çiftçi ve üreticilerimiz yararlanmaktadır. Kooperatife  üye olan çiftçi ve üreticilerimiz neden mağdur edilmektedir. Bu borç neden çiftçi ve üreticilerimize yüklenmek istenilmektedir. Çiftçi ve üreticilerimiz zaten kendi yağında kavrulan ve kazanç elde edememektedirler. DSİ başta olmak üzere bürokrasi ve bakanlık bu borcun ödenmesi için Kooperatifi de mevcut borç listesine alması gerekmektedir’ dedi.

BU BORCU KİM ÖDEYECEK

Devlet tarafından 2018 yılı öncesinde borcu bulunan tüm sulama birliklerinin borcu ödenirken, en son olarak tüm sulama birlikleri DSİ’ye devri sağlanmıştı. Ancak Bozova Merkez Sulama Kooperatifi bunlara dahil edilmedi. Açıklamasında bulunan Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘Bozova Merkez Sulama Kooperatif’ininde bu kapsama alınması için gerek DSİ bölge müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde gerekse Şanlıurfa Milletvekillerimiz ile yaptığım görüşmelerde Kooperatifin bunda yer almadığını belirttiler. Konu için başta Şanlıurfa milletvekillerimiz İbrahim Halil Özşavlı, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Özyavuz, Zemzem Gülender Açanal, Ahmet Akay ve Aziz Aydınlık takipçisi olacaklarını belirttiler. Özellikle Halil Özşavlı milletvekilimiz sonuna kadar takipçisi olacağını ve çözümü için elinde geleni yapacağını belirtmiştir. Buradaki amacımız çiftçilerimiz mağdur olmaması ve önümüzdeki sezonda arazilerini sulama suyu ile sumalarını sağlamaktır.Bozova Merkez Sulama Kooperatifinin olan 6 milyon 400 bin liralık borcunun kim ödeyeceğidir. TEDAŞ ile yaptığım görüşmede mevcut borçtan 2 milyon 148 bin TL borç ödendiğinde geri kalan borç faizinin de sileceğini belirtilmiştir. Şimdi kendi yağında kavrulan çiftçi ve üreticilerimiz 2013 yılından bu yana ödenemeyen borcu kim ve kimlerin ödeyeceğidir. Bu borç ödenmediği takdirde çiftçilerimiz büyük bir mağduriyet içinde olacaklardır’ dedi.

BOZOVA SİYASETTEN SAHİPSİZ

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘Bozova ilçesinin milletvekili olmadığı için gerek bürokrasi de gerekse siyaset alanında büyük sıkıntı ve zorluklar çekmektedir. İlçemizin sorunlarının çözümü noktasında tüm milletvekilleri arama yerine ilçemizin vekili olsaydı. Kendisiyle direk her türlü sorunu iletme iletişimimizde olacaktı. Bozova Ziraat Odası olarak başta tüm çiftçi ve üreticilerimizin sorunlarını çözme noktasında elimde geleni fazlası ile yerine getirmeye çalışıyorum. Bozova’ya her anlamda çiftçe standart uygulanmaktadır. Bu çifte standartların bir an önce ortadan kaldırılmasını ve Şanlıurfa’lı tüm vekillerimizin diğer ilçelere yaptıkları hizmetleri Bozova ilçesine de yapmalarını bekliyoruz’ dedi.

2019 YILINI GERİDE BIRAKIRKEN

Bozova  Ziraat Oda Başkanlığına seçildiği günden bu yana özellikle çiftçi ve üreticilerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını bitirme noktasında gerekli çalışmalarda bulunduğunu belirten Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ göreve geldiğimiz ilk günden bu yana özellikle üretici ve çiftçilerimizin ürünlerinde daha verimli ürün elde etmeleri için gerek arazilerde gerekse odada yaptığımız çalışmalarda büyük mesafeler kat ettik. Bölgemizde yetiştirilen başta fıstık olmak üzere pamuk ve diğer ürünlerde oluşabilecek hastalıklar başta olmak üzere diğer alanlarda da odamızda bulunan ziraat mühendisi ile birlikte sürekli olarak arazilerde kontrollerimizi sağladık. Buradaki hedefimiz ve amacımız üreticilerimizin doğru bildikleri yanlışları kendilerine aktarmak ve ürünlerinde daha fazla verim almalarını sağlamak oldu. Çiftçilerimizin tüm sorunlarını gerek bürokrasi olarak gerekse Ankara’da genel merkezimiz  ve milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmelerde raporlar halinde sunduk. Ve sunmaya da devam edeceğiz. 2019 yılını geride bırakırken, 2020 yılının başta üretici ve çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza huzur refah ve sağlık getirmesini diliyorum’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI