USD
EURO
ALTIN

Bozova nüfusun yarısı yeşil kartlı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- TUİK verilerine göre Bozova nüfusunu 26 bin 423 erkek 29 bin 142 kadın olarak tespit edilirken toplam Bozova nüfusu 58 bin 565 kişi olarak belirlendi. Bozova ilçe genelinde yapılan araştırmaya göre 11 bin 975 aile yeşil kartlı olarak görülürken bu sayı 3 kişilik bir aile olarak sayılırsa yeşil kartlı sayısı 35 bine […]

Bozova nüfusun yarısı yeşil kartlı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- TUİK verilerine göre Bozova nüfusunu 26 bin 423 erkek 29 bin 142 kadın olarak tespit edilirken toplam Bozova nüfusu 58 bin 565 kişi olarak belirlendi. Bozova ilçe genelinde yapılan araştırmaya göre 11 bin 975 aile yeşil kartlı olarak görülürken bu sayı 3 kişilik bir aile olarak sayılırsa yeşil kartlı sayısı 35 bine yakın çıkıyor.

BOZOVANIN YARISI YEŞİL KARTLI

Bozova ilçe genelinde yapılan araştırmaya göre iş alanlarının yeterli olmayışı ve hane halkı olarak sağlıkta faydalanan 11 bin 975 aile bulunuyor. Bu sayı 3 ile çarpıldığında bu sayı 30 binden fazla kişinin yeşil kartlı olduğu tespitine varıldı. Bozova ilçe genelinde yapılan bir araştırmaya göre ise nüfusun çoğu tarım arazilerinde çalışıyor görünüyor. Tarım arazilerinde hem arazi sahipleri hem de tarla da çalışan ırgatlarla birlikte bu rakımı çıkarıyor. Ekonomik olarak diğer Şanlıurfa ilçelerine bakıldığında da Bozova ilçesi son sıralarda yer alıyor. Bozova ilçesinin gelişmesi için de başta turizm ve sanayileşme olması gerekiyor. İlçenin tek gelir kaynağı olarak tarım görülüyor. Tarım arazilerinde ekonomik olarak gelirler bir hayli düşük olduğu gözlendi. Bozova ilçe genelinde 2014-2019 yılları arasında 4 bin 113 hanede yapılan gelir tespitinde 16 bin 737 kişi tespit edildiği öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI