USD
EURO
ALTIN

Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Hüseyin Bostancı;‘biz bir kardeşler topluluğuyuz’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Anadolu Gençlik Derneği olarak Her yıl 31 Aralıkta düzenlenen Mekke’nin fethi programı bu yılda tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozova ilçesinde de yarın düzenlenecek kutlama etkinliği kutlanacak. Mekke’nin fethi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Bostancı,’Cenabı Allah, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz “İnsanlığa Bir İnşirah Mekke’nin Fethi” […]

Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Hüseyin Bostancı;‘biz bir kardeşler topluluğuyuz’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Anadolu Gençlik Derneği olarak Her yıl 31 Aralıkta düzenlenen Mekke’nin fethi programı bu yılda tüm Türkiye’de olduğu gibi Bozova ilçesinde de yarın düzenlenecek kutlama etkinliği kutlanacak. Mekke’nin fethi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Bostancı,’Cenabı Allah, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz “İnsanlığa Bir İnşirah Mekke’nin Fethi” programımızı hayırlara vesile kılsın.Cenabı Allah, bu salonda bulunan ve bulunmayan tüm kardeşlerimize inşirah versin, sıkıntılarını gidersin, göğüslerini genişletsin’ dedi.

BİZ BİR KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ

Bu salondakiler, bu salonda bulunmayanlar, 82 milyon Türkiye, 1 milyar 800 milyon tüm dünya Müslümanları, biz bir kardeşler topluluğuyuz.açıklamasında bulunan Bozova Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Bostancı, ‘bu gezegende yaşayan 7 milyar 800 milyon insan, hepimiz aynı erkek ve kadının torunlarıyız. Hepimiz Hazreti Adem(as)’ın torunlarıyız.Mensubu olduğumuz İslam inancının dört temel prensibi vardır: Birincisi, bu dünya hayatı hepimiz için bir imtihandır. Bize düşen bu imtihanda hakkı hak bilip hakkın yanında yer almak, batılı batıl bilip batılın karşısında durmaktır.

İkincisi, İslam vahiy dinidir, Allah yapısıdır, mükemmeldir, noksanı, eksiği yoktur.

Üçüncüsü, İslam’ın eklemeye çıkarmaya ihtiyacı yoktur. İslam sentez kabul etmez. Ancak Müslümanların okumaya, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaçları vardır.

Dördüncüsü, İslam konuşulsun diye değil yaşanılsın diye indirilmiş bir dindir. Müslümanların İslam’ı yaşam gayretlerine cihat denir.

Cihat, kan dökmek, savaş çıkarmak, bir yerleri işgal etmek değildir.

Bilakis kan dökülmesin, barış olsun, işgaller olmasın diye gece gündüz çalışmaktır.

Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlara faydalı olmayı inancımızın gereği sayan bir topluluğuz.Biz inanıyoruz ki “insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.”

Bizler, Müslüman olsun ya da olmasın komşularımız açken tok yatmaktan ar eden bir topluluğuz.

Biz inanıyoruz ki komşusu açken bile bile tok yatan, güzel bir ahlakla ahlaklanmamıştır.

Yine biz inanıyoruz ki, buradaki gençlerimize yakışan en güzel takı güzel ahlaktır.

Gencimizin süsü güzel ahlaktır.Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir.

Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir.Anadolu Gençlik Derneğimiz,

Güzel ahlakı kuşanmış, tüm insanlığın hayrına ve Cenabı Allah’ın rızasını kazanmaya çalışan bir nesil yetiştirmek için vardır.Anadolu Gençlik Derneğimiz kötülükleri, çirkinlikleri çoğaltmak için değil, iyilikleri, güzellikleri çoğaltmak için vardır.Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır.Biz hem bu şehirde hem de tüm yeryüzünde iyi ve güzel, doğru ve faydalı ne iş varsa onların çoğalmasını istiyoruz.

Anadolu Gençlik Derneğimiz için sevgi kardeşliği çoğaltmak gerçekten hassas bir meseledir.

Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz.

Muhterem Misafirlerimiz,Anadolu Gençlik Derneğimizin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir.

Bu programlardaki amacımız gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir.Fetih, kalpleri Allah’a açmaktır ve birilerinin dediği gibi işgal yağma ya da talan değildir.Fetih, aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır.Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır.Fetih, tabiatın yağma ve talandan kurtulup yaşamın devamına açılmasıdır.Diğer taraftan biz “eğlence” adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz.

Eğlencenin de sevincin de mutluluğun da meşru zeminde olması gerekir. Biz buna inanıyoruz.

Diğer taraftan Anadolu Gençlik Derneği olarak geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde tüm liselerde ve imam-hatiplerde siyer-i nebi yarışması düzenledik. Gençlerimizin Efendimiz(sas)’in ahlakını,  yaşamını, mücahedesini yakından tanımlarını hedefledik. Bu yarışmaya katılımlarından ve ilgilerinden ötürü hem tüm gençlerimize hem de bu gençlerimizin öğretmenlerinde ve ailelerine teşekkür ediyoruz.

Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz.Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz.Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz.

Yüzme, binicilik, tarihi mekânları ziyaret, sportif müsabakalar, çadır kampları gibi etkinlerle bu ortaokullu, liseli gençler arasında kardeşlik, merhamet, paylaşmak gibi temel değerlerimizin kuvvetlenmesine katkıda bulunuyoruz.Anadolu Gençlik Derneğimizin yükseköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik barınma ve burs imkânları sağlamaya devam ediyor.Ülkemizin tüm üniversitelerinde her kesimden gence ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz.Bereketin ve helal lokmanın kapısı olan Ahilik ile ilgili birçok şubede konferanslarımız oldu. Aynı şekilde Helal Kazanç Seminerlerimizi birçok il merkezinde gerçekleştirdik.

Şehitler Gecemiz, Sarıkamış Şehitlerini Anma Programlarımız, Çanakkale Şehitlerini Anma Programlarımız, Diyarbakır’ın Fethi Programımız, İstanbul’un Fethi Programımız, Kudüs Günü etkinliğimiz ülkemizin her köşesinden sağlanan katılımlarla en güzel şekilde önümüzdeki süreçte de gerçekleşecektir.Yine hanımefendilere yönelik haftalık sohbetlerimiz tüm ülke genelinde bine yakın noktada devam etmektedir. Temel değerlerimizin en güzel şekilde anlatıldığı ve ifade edildiği bölge ve şube eğitimlerimiz devam etmektedir.Ülke genelinde haftalık Şuur Derslerimiz devam etmektedir.

Anadolu Gençlik Dergimiz, Genç İstikbal Dergimiz ve Keşif Dergisi yeni dönemde en güzel şekilde okuyucusuyla buluşmaya devam edecektir.MGV Yayınlarımız çok kaliteli kitapları kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor..Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek gençlik kadrolarının harmanlandığı yerdir.Dicle kenarındaki kuzulara kol kanat germek için,  çorbasını komşusuyla paylaşmak için, kardeşlik anlayışıyla coğrafyamızı hak ve adalet ekseninde bir ve bütün tutmak için çalışmalarımız devam edecektir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir.İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşamasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır.Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz.Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş,  verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyor. Gecemiz hayırlara vesile olsun’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI