USD
EURO
ALTIN

Zeytin ile hayat projesi

  Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bozova Ziraat Odası Başkanlığının  müştereken hazırlamış olduğu “Bozova’da Zeytinciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması-Zeytin ile Hayat Projesi” kapsamında önümüzdeki Kasım Ayında zeytin fidanı dağıtılması planlanmaktadır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje %70 hibe, % 30 çiftçi katkısı ile yürütülecektir. Bu bağlamda alınması düşünülen zeytin […]

Zeytin ile hayat projesi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

 

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bozova Ziraat Odası Başkanlığının  müştereken hazırlamış olduğu “Bozova’da Zeytinciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması-Zeytin ile Hayat Projesi” kapsamında önümüzdeki Kasım Ayında zeytin fidanı dağıtılması planlanmaktadır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen proje %70 hibe, % 30 çiftçi katkısı ile yürütülecektir. Bu bağlamda alınması düşünülen zeytin fidanları 2 yaşında, 75 cm-125cm boy arasında, gemlik yağlık olarak planlanmaktadır. En az 100 zeytin fidanı almak kaydı ile başvurular alınmaktadır. Hedeflenen zeytin fidanı sayımız 36.000 adettir. Şu an itibariyle 10.000 adeti çiftçilerimiz tarafından %30 ücreti yatırılmak kaydı ile hesapta birikmiş durumdadır. Zeytin fidanı almak isteyen çiftçilerimiz en az 100 fidan talep etmek kaydıyla Bozova İlçe Tarım Orman Müdürlüğüne  dilekçe ile müracaat etmeleri ve hesap numarasına zeytin fidanı başına 3.4 tl yatırmaları gerekmektedir.

BOZOVA ZEYTİNİN ANAVATI OLMA YOLUNDA

Son yıllarda fıstık ağaçlarının yanı sıra sağlık açısında da verimli olan zeytincilik Bozova ilçe genelinde yaygın hale geldiği görülüyor. Çiftçiler ve üreticiler zeytin üretimi bakımından verimli ve sağlıklı ürün elde etmeleri içinde gerekli tedbir ve incelemeleri de yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde zeytin ile ilgili olarak yapılan çalıştaya Bozova ilçe genelinde zeytincilik ile uğraşan üreticiler büyük bir rağbet gösterdikleri görüldü. GAP İdaresi desteği ile Bozova Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası müşterek ortaklığı ile zeytin ile hayat projesinde 35 bin adet zeytin 880 dekar arazide toprakla buluşacak.

 

FACEBOOK YORUMLARI