USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘pamuk ilaçlamasına dikkat’

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova Bölgesinde beyaz altın olarak adlandırılan pamuk ekimi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ Bölgemizin ana geçim kaynaklarından olan ve yoğun bir emek ve iş gücü ile zor şartlar altında yetiştirilen pamuğun bölgemizdeki son zamanlarda yağışların düzensiz oluşu küresel ısınmanın da etkisiyle doğal dengenin bozulmasıyla […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘pamuk ilaçlamasına dikkat’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova Bölgesinde beyaz altın olarak adlandırılan pamuk ekimi ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ Bölgemizin ana geçim kaynaklarından olan ve yoğun bir emek ve iş gücü ile zor şartlar altında yetiştirilen pamuğun bölgemizdeki son zamanlarda yağışların düzensiz oluşu küresel ısınmanın da etkisiyle doğal dengenin bozulmasıyla özellikle pamuklarımız da zamanından önce çeşitli zararlılar görünmektedir. bu zararlılarla etkili bir şekilde mücadele edebilmek için ilaçlama zamanlarının çok iyi ayarlanmalı özellikle akşam saatleri tercih edilmeli ilaçlama dozlarının gereğinden fazla kullanımından kaçınılmalıdır. çünkü gereğinden fazla yüksek dozda kullanılan zirai ilaçlar hem doğan dengenin bozulmasına zararlının yanında predetör dediğimiz faydalı böceklerin ölümüne ve birde yüksek dozda kullanılan ilaçlara karşı zararlının bağışıklık kazanmasından dolayı bir daha ki mücadeleler de zararlı ölmemekte paranız boşuna gitmekte olup işletme maliyetinin artmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı ilaçlama dönemlerinde yüksek dozajda ilaç kullanmaya dikkat etmenizi diler bol kazançlar dilerim’ dedi.

İLAÇLAMAYA DİKKAT

Beyaz altın olarak nitelendirilen pamukta özellikle ilaçlama dönemine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ bölgemizin en büyük geçim kaynağı olan pamukta zamanında ilaçlama yapılması gerekiyor. İlaçlama özellikle akşam saatlerinde yapılmalıdır. Mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklardan dolayı pamukta her hangi olumsuzluk yaşanmaması için başta ilaçlama ve sulama zamanında yapılmalıdır. Çiftçi ve üreticilerimiz ilaçlamalarını sabah saatlerinde ve iler ki saatlerde değil de akşam saatlerinde yapmaları daha doğru olacaktır. Hiçbir üretici ve çiftçimizin ekmiş olduğu ürününde zarar görmesini istemiyoruz. Daha çok verim almaları için de gerekirse odamızda veya tarım ilçe müdürlüklerindeki ziraat mühendislerinde gerekli bilgileri alarak ürünlerine gerekli ilaçlama ve sulama yapmaları konusunda bilgi almalarını istiyoruz’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLARI