USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘iyi ürün iyi tarımla olur’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte başlayan sulama sezonunda çiftçi ve üreticilerin pamuk,şeker pancarı,mısır, ve diğer ürünlerde verimin artırılması ve rekoltenin yüksek gelmesi için Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Orhan Coşkun ile birlikte kırsal mahallelerdeki tüm tarım arazilerde incelemelerde bulunarak hem çiftçilere gerekli bilgiler veriliyor, hem de […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘iyi ürün iyi tarımla olur’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte başlayan sulama sezonunda çiftçi ve üreticilerin pamuk,şeker pancarı,mısır, ve diğer ürünlerde verimin artırılması ve rekoltenin yüksek gelmesi için Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Orhan Coşkun ile birlikte kırsal mahallelerdeki tüm tarım arazilerde incelemelerde bulunarak hem çiftçilere gerekli bilgiler veriliyor, hem de ürünlerin kontrolü için arazide bulunuyor.

İYİ ÜRÜN İYİ TARIMLA OLUR

Hiçbir çiftçi ve üreticinin tarım arazilerinde ekmiş olduğu üründe zarar etmemesi ve ürününde yüksek rekolte elde etmesi için tarım arazilerinde incelemelerde bulunmaya devam ediyor. Sulama sezonun başlaması ile birlikte tarım arazilerinde incelemelerde bulunan Başkan Fuat Almas, Ziraat Odası olarak bünyemizdeki Ziraat Mühendisleri ile her gün farklı bölge ve mahallelerde tarlada çiftçilerimizin ürünlerini yerinde kontrol ederek ürün hakkında bilgi veriyoruz. Başta pamuk olmak üzere şeker pancarı,biber,kavun,karpuz,mısır ürünleri tarlada kontrol ederek çiftçilerimizi bilgilendirme ve daha iyi verim sağlamaları için gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ayrıca bölgemizde yetiştirilen şeker pancarı için Malatya Şeker Fabrikası yetkilileri ile görüştük. Bozova’ya şeker pancarı için bir şube açılması konusunu değerlendirdik. Yetkililerle çiftçilerimizin ürünlerini tarlada bire bir kontrol ederek fikir alış verişinde bulunduk. Çiftçi ile temaslarımıza devam edeceğiz. Ve gerekli olan bilgi alış verişinde bulunacağız. Bölgemizde tarımı en üst seviyeye taşıyacağımıza inanıyoruz. Çiftçilerimiz şikayet ve sorunlarını bize aktardıkları sürece bizlerde bu sorunların takipçisi olacağız’ dedi.

SULAMA SORUNUNA ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Özellikle Atatürk Barajı Sulama birliği başta olmak üzere Bozova Merkez Kooperatifteki sulama ile ilgili sorunları yetkililer ile bire bir görüştüklerini belirten Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘sulama konusunda hiçbir çiftçimizin ve üreticimizin mağdur olmaması için gerekli tüm birimlerle bire bir görüşmelerimiz devam etmektedir. Baziki ovasındaki sulama fiyatların bir hayli yüksek olduğu ve bu fiyatların biraz aşağı çekilmesi konusunda başta Atatürk Barajı Sulama birliği olmak üzere Ankara’da bakanlıktaki yetkililerde de görüşmelerimiz oldu. Sulama fiyatları ile ilgili olarak sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir. Bunun yanı sıra Bozova merkez Sulama kooperatifinin yeniden devreye girmesi içinde gerekli temaslarımız devam etmektedir. Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin her türlü sorununa neşter vurulması için çalışıyoruz. Çiftçimizin kazanması demek memleketimizin ülkemizin kazanması demektir. Onun için tüm ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLARI