USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Çiftçinin günü ürünüdür kutlu olsun’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Ekonominin ve kalkınmanın adeta can damarı olan tarım ve çiftçilik ülkemizin olmazsa olmazlarından biridir. Her yıl kutlanan 14 mayıs dünya çiftçiler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Ziraat Oda başkanı Fuat Almas, ‘ülkemizin kalkınmasında en büyük katkı elbette ki tarım ve çiftçilikten geçmektedir. Üreten ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan tüm […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Çiftçinin günü ürünüdür kutlu olsun’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Ekonominin ve kalkınmanın adeta can damarı olan tarım ve çiftçilik ülkemizin olmazsa olmazlarından biridir. Her yıl kutlanan 14 mayıs dünya çiftçiler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova Ziraat Oda başkanı Fuat Almas, ‘ülkemizin kalkınmasında en büyük katkı elbette ki tarım ve çiftçilikten geçmektedir. Üreten ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs dünya çiftçiler günü kutlu olsun, Bozova ziraat odası olarak başta çiftçimizin ve ilçemizin kalkınması için var olan odamız her zaman üretenimizin ve çiftçimizin yanındadır. Tarlasında, bağında, bahçesinde, ahırında, ağılında üreten, bu ülkeyi doyuran çiftçimiz her zaman zor şartlar ve koşullar altında üretendir. Çiftçilerimizin daha verimli bir tarım için oda olarak bizde üzerimize düşeni fazlası ile yerine getirme adına çalışıyor ve çalışacağız. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Tarım modası geçmeyen tek sektördür. Elektronik aletler, makinalar, motorlu araçlar olmadan da yaşanabilir ama gıda olmadan yaşanamaz, gıda ihtiyacı ertelenemez. Dünyada yoksulluk oldukça, kıtlık sürdükçe, 815 milyon insan açlık çektikçe tarımsal üretimi artırmak zorundayız. Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu (IFAP) tarafından alınan kararla 1984 yılından bu yana, her yıl tüm dünyada 14 Mayıs’ın Dünya Çiftçiler Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Tarımsal potansiyel açıdan cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemizde tarımsal çeşitlilik kıtalarla karşılaştırılabilecek kadar zengin. 55 üründe dünyada ilk 10 sırada yer alıyoruz. Fındık, kayısı, incir, kiraz, ayva ve haşhaş üretiminde birinci, karpuz, kavun, pırasa, bal ve fiğ üretiminde ikinci, mercimek, elma, salatalık, yeşil biber, yeşil fasulye, kestane, Antep fıstığı, çilek ve koyun sütü üretiminde üçüncü sıradayız. Endemik bitki türü bizde 3 bin 500’ü aşarken, her gün bunlara yenileri eklenirken, kıta Avrupası’nda toplam endemik bitki türü sayısı 2 bin 500’de kalıyor.

Bugün dünya tarımının en temel ürünlerinden çoğunun anavatanı bu topraklar. Buğday, arpa, mercimek, nohut, soğan, sarımsak, havuç, zeytin, üzüm, incir, fındık, Antep fıstığı, ceviz, badem, elma, armut, ayva, nar, erik, kiraz ve vişnenin anavatanının Anadolu’dur. Bunların dışında, çavdar, yulaf, bakla, bezelye, kestane, kuşburnu, kekik, ahududu, alıç, ahlat, karadut, keçiboynuzu, böğürtlen, kızılcık, muşmula, menengiç, üvez, anason, Bektaşi üzümü, çam fıstığı, kara yemiş, koca yemiş gibi önemli tarım ürünlerinin kaynağı da Anadoludur. Tarım ambarı olan İlimizde çiftçilik ve üreticilik maalesef kendi kaderine terk edilmiş durumdadır. Bundan kurtulmak için çiftçi ve üreticilerimize fazlasından daha önem ve destek verilmelidir’ dedi.

BAŞKAN ALMAS ÇİFTÇİ İLE TARLADA BULUŞTU

Sulama mevsiminin gelmesi ile birlikte tarlada çalışan çiftçi ve üreticileri yalnız bırakmayan Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas tarlada çalışan çiftçileri yalnız bırakmadı. Tarlada çiftçilerle bir araya gelen Başkan Almas, ‘ üreticimizin ve çiftçimizin her zaman yanında olacağız. Onların daha verimli bir ürün elde etmeleri içinde oda olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çiftçilerimizin ürünlerinde alacakları verimle hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklardır’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI