USD
EURO
ALTIN

EĞİTİM ŞART

Eğitim sadece öğrencilerin okula gelip gitmesi ve hocaların-öğretmenlerin öğrencilere ders anlatmasımıdır?Veya okula gelen öğrencilerin ödev yapıp kitap okumalarımıdır? Bu algı ile bir şeylerin iyi gittiğini düşünebiliriz.Ama malesef eğitim hayatının gerçeği sadece bu değildir. Eğitim sadece okula gidip ders dinlemek ve ödev yapmak değildir. Bu noktada hayatta eğitim konusunun her alanda,her kesimde,her sektörde olduğunu kabul etmek […]

EĞİTİM ŞART
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

img_2616
Eğitim sadece öğrencilerin okula gelip gitmesi ve hocaların-öğretmenlerin öğrencilere ders anlatmasımıdır?Veya okula gelen öğrencilerin ödev yapıp kitap okumalarımıdır?
Bu algı ile bir şeylerin iyi gittiğini düşünebiliriz.Ama malesef eğitim hayatının gerçeği sadece bu değildir.
Eğitim sadece okula gidip ders dinlemek ve ödev yapmak değildir.
Bu noktada hayatta eğitim konusunun her alanda,her kesimde,her sektörde olduğunu kabul etmek gerekiyor ve olmaması da büyük eksiklik olur.
En basitinden düşünecek olursak ,kamu çalışanlarına gereken eğitim veriliyor mu? Belediye işçilerine,işe alınmadan önce eğitim veriliyor mu?
Bir mutahide,iş verilirken gereken eğitimi aldığı araştırılıyor mu? Veya eğitim veriliyor mu? Bu anlamda bir çok soru sorabiliriz.
Bir işi yapan kişi,kişiler,şirketler yapacakları iş hakkında,onlara gereken eğitim verilmediği zaman büyük pürüzlerin meydana geleceğini düşünüyorum.
Örnekler ile konumuza değinecek olursak: Ülkemizde çoğu binaların sağlam olmadığını,yolların sağlam yapılmayıp ömrünün kısa olması,kamu kurumlarında çalışan ve özellikle belediyelerde çalışan işçilerin vatandaşlara kaba-saba davranmaları eğitim eksikliğinin olduğunu ispatlıyor.
Bunun tek çözümü eğitimin sadece okulda değilde hayatın her alanında olduğunu kabul edip ve bu eksiklik giderilerek,olumlu bir şekilde uygulatılmalıdır.
Bir mutahide iş verilmeden önce gereken eğitim verilmeli.
Bir işçi alınacağı zaman önceden gereken eğitim verilip o şekilde işe başlatılmalı.
Kısacası,eğitim sadece okulda değil,eğitim hayatın her alanında olmalıdır.
Hayırla kalın.

 

FACEBOOK YORUMLARI