USD
EURO
ALTIN

BOZOVA’NIN VE GENÇLİGİN EN BÜYÜK SORUNU

Bozova’daki  gençlerin çoğuyla konuştum,duyduklarım ve gördüklerim karşısında kanım dondu. Küçücük Çocukların ellerinde sigara’lar , gençlerimizin cebinde esrar eksik olmaz olmuş . Biz ne zaman bu kadar duyarsız olduk ÇOÇUKLARIMIZA VE GENÇLERIMIZE karşı, daha doğrusu neden çocuklarimiz ve gençlerimiz bu kadar kotu alişkanliga yöneliyorlar, Neden yetkililer bir şey yapmıyor neden bizler hiç bir şey yapamıyoruz yada yapmak […]

BOZOVA’NIN VE GENÇLİGİN EN BÜYÜK SORUNU
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür


Bozova’daki  gençlerin çoğuyla konuştum,duyduklarım ve gördüklerim karşısında kanım dondu.

Küçücük Çocukların ellerinde sigara’lar , gençlerimizin cebinde esrar eksik olmaz olmuş .
Biz ne zaman bu kadar duyarsız olduk ÇOÇUKLARIMIZA VE GENÇLERIMIZE karşı, daha doğrusu neden çocuklarimiz ve gençlerimiz bu kadar kotu alişkanliga yöneliyorlar, Neden yetkililer bir şey yapmıyor neden bizler hiç bir şey yapamıyoruz yada yapmak istemiyoruz…!

 

Bozova küçük bi yerleşim olmasına ragmen her türlü madde temin edebiliyorlar,

Birileri Bozova’nın en büyük sorununun işsizlik,yol,temizlik,park  vb şeyler oldugunu düşünüyorlar birileri bozova’nın en ciddi probleminin işsizliksiz oldugundan dem vururken;Bozova’nın ve gençligin en büyük, en önemli,en öncelikli derdi madde bağimlılığı oldugunu göz ardı ediliyor…!

Bozova insansızlaşıyor!
Bozova gençsizleşiyor!

Bozova şuursuzlaşiyor!

Elbette işsizlik,yol,temizlik park önemlı ,ama önce insana yatırım yapalım…!

Bügün bozova’da ‘’sudan ve elektrıkten’’daha ucuz ve daha kolay her türlü uyuştucu maddeye ulaşabiliyor ilk okul çagindaki çocuklarımız !

Şimdi rakamlarla istatistiklerle laf ebeligi yapmanın ne yeri ne zamanı degil. Eger temiz bir toplum istiyorsak; temiz bir şehir istiyorsak; yarın çok geç olmadan, her hanede bir bagimlı olmadan, başta aileler olmak üzere her kesin derdi madde bağimlılığiyla mücadele olması lazım…!

Öncelikle maddeye bulaşmış gençlerimizi kurtarmak için gerçek anlamda rehabilite edecek uzman kadrolarla ve her konuda tedbirli rehabilitasyon merkezlerinin açılması için çalışmalar başlamalı.

Yoksa gençlerin çocukların madde ve kotu alışkanlıklara bulaşmamaları için spor’a sanat’a meslek edindirme ve sosyal etkinliklere yönlendirilmeleri için gençlik merkezleri açılmalı. Çalışmalar bir an önce hızlı bir şekilde başlamasa doğacak sorunların vabali günahı herkesin boynuna olacaktir…!

BOZOVA’NIN KANAYAN VE YOK OLAN GELECEĞİ GENÇLERİMİZ VE ÇOCUKLARIMIZ’DIR
 ( Uyuyan büyüklerimiz İnşallah gaflet uykusundan uyanırlar)

FACEBOOK YORUMLARI