USD
EURO
ALTIN

Bozova’lı çiftçinin sesini Aziz Aydınlık duydu!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bozova’da sulama borularının patlaması nedeniyle mağdur olan çiftçiler için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Vermiş olduğu yazılı soru önergesine dair açıklamalarda bulunan Aziz Aydınlık, “söz verdiğimiz gibi çiftçimizin sesi olmaya, sorunlarına çözüm aramaya devam ediyoruz. Geçirdiğimiz bu zorlu günlerde toplumun en çok […]

Bozova’lı çiftçinin sesini Aziz Aydınlık duydu!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bozova’da sulama borularının patlaması nedeniyle mağdur olan çiftçiler için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Vermiş olduğu yazılı soru önergesine dair açıklamalarda bulunan Aziz Aydınlık, “söz verdiğimiz gibi çiftçimizin sesi olmaya, sorunlarına çözüm aramaya devam ediyoruz. Geçirdiğimiz bu zorlu günlerde toplumun en çok etkilenen kesimlerinden biri çiftçilerimiz oldu. Bu süreçte belki zarara uğrayan kesimler tüm toplumu etkilemiyor ama çiftçilerimizin zarara uğraması tüm toplumu etkiliyor. O nedenle yaşadıkları her sorunda yanlarındayız. Bozova’da sulama borularının patlaması artık dayanılmaz vaziyette. O nedenle Tarım Bakanı Sayın Pakdemirli’ye ana hattın yenilenmesi talebimizi yazılı soru önergemizle iletmiş olduk” dedi.

10 GÜN İÇERİSİNDE 3 PATLAMA

Bozovalı çiftçilerin kendisini de aradığını ve kamuoyuna yansıyan görüntüleri izlediğini ifade eden Aydınlık, “araziyi görmeniz lazım, resmen bataklık olmuş vaziyette. Şimdi oradaki üreticimiz, çiftçimiz ne yapsın? Masraf etmiş, emek vermiş tam mahsulünü alacakken boru patlıyor. Hiçbir suçu hiçbir günahı yokken tüm emeği ziyan oluyor. Bir vatandaş, bir üretici olarak da görevini yapmış; ilgili kurumlara şikâyet ve önerilerini iletmiş, ama ilgilenen yok. Çok açık ve net bir şekilde çözüm belli; ana hat tümden yenilecek. Çünkü arıza olan yer değiştiriliyor, kısa süre sonra başka yer patlıyor. 10 gün içerisinde 3 noktada patlama olmuş, ivedilikle çalışma başlatılmalı” diyerek sözlerine devam etti.

7 KÖY, 5 BİN DÖNÜM ARAZİ ETKİLENİYOR

Ekonomik kaybı olan çiftçilerin zararının ‘şartsız ve koşulsuz’ karşılanması gerektiğini ifade eden Aydınlık, “Kepirce, Yaylak, Hacılar, Söğütlü, Kılıçören, Maşuk ve Türkmenören mahallelerimizde yaşanan bu sıkıntı çiftçimizi perişan etmiş vaziyette, 5000 dönüm arazi durumdan etkileniyor. Bir an önce ilgili kurum ve kuruluşlarca tespit çalışması yapılarak şartsız ve koşulsuz çiftçimizin tüm zararı karşılanmalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.(Haber MERKEZİ)

 

FACEBOOK YORUMLARI