USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Bu topraklar geleceğimizdir’

Tarımsal arazilerin korunmamasına tepki gösteren Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, yaptığı açıklamada, “Bu topraklar bizim, bu topraklar gelecek nesillerimizin. Saygıdeğer emektar çiftçilerimiz, ekim, gübreleme, ilaçlama işlerinin başladığı bu günlerde gübre çuvalları, ilaç ve tohum ambalajlarını çevreye atmadan, uygun olan imha yöntemini seçiniz. Topraklarımız geleceğimizdir. Biz temiz olalım, çevremiz temiz olsun, toprağımız temiz kalsın’dedi. TOPRAĞINA […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘Bu topraklar geleceğimizdir’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Tarımsal arazilerin korunmamasına tepki gösteren Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almas, yaptığı açıklamada, “Bu topraklar bizim, bu topraklar gelecek nesillerimizin. Saygıdeğer emektar çiftçilerimiz, ekim, gübreleme, ilaçlama işlerinin başladığı bu günlerde gübre çuvalları, ilaç ve tohum ambalajlarını çevreye atmadan, uygun olan imha yöntemini seçiniz. Topraklarımız geleceğimizdir. Biz temiz olalım, çevremiz temiz olsun, toprağımız temiz kalsın’dedi.

TOPRAĞINA SAHİP ÇIKARAK GELECEĞİNİ KARARTMA

Mevsimsel olarak içinde bulunduğumuz bahar aylarının gelmesi ile birlikte özellikle tarım arazilerinde yapılan ilaçlama ve gübreleme neticesinde çiftçilerimiz ilaçlama ve gübre torbalarının uygunsuz bir şekilde tarım arazilerinde bırakmamalılar. Çevreye ve toprağa duyarlı bir şekilde kullanılan ilaç ve gübre torbalarını uygun bir şekilde imha etme yoluna gidilmelidir. Açıklamasında bulunan Başkan Almas, ‘ hepimiz şunu bilmeliyiz ki özellikle temiz bir çevre temiz bir toprak için kullandığımız başta ilaçlama kutuları, gübre torbalarını uygun bir şekilde imha yoluna gitmeliyiz. Geleceğimizi ve topraklarımızı gelecek nesillere en iyi şekilde bırakma adına hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Doğaya bırakılan her bir atık geleceğimizi yok etme anlamına gelmektedir. Geleceğimizi ve topraklarımızı yok etmemek adına da aynı duyarlılığı göstermeyiz. Doğaya ve toprağa ne kadar sahip çıkarsak doğa ve toprakta bizlere sahip çıkacaktır. İnsanlarda aç kalma korkusu ve yeterli beslenme endişesinin ağır bastığı şu günlerde tarım bilinci önceliğimiz olmalıdır.Tarım sektörünün öncelikli olacağı yeni bir paket açıklanmalıdır.Tarıma daha fazla önem verilmeli ve çiftçilerin üretimde kalması, arzın aksamaması için acil önlemler alınmalıdır.çiftçimizin içinde bulunduğu şartlarda göz önünde bulundurularak gerekli desteklerin bir an önce verilmesini istiyoruz. dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN DİKKATİNE

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, Korona virüsü nedeniyle Covid-19 salgınından kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler nedeniyle; Yağlı Tohumlu Bitkiler ( Ayçiçeği, Pamuk, Soya ) Fark ödemsi desteği son başvuru tarihi 30 Nisan 2020 tarihine kadar, Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark ödemesi desteği için son başvuru 29 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Çiftçilerimize duyurulur.

FACEBOOK YORUMLARI